2025年练习部分高中英语选择性必修第一册上外版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年练习部分高中英语选择性必修第一册上外版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第42页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
Section B Have you ever been to a ski resort? Are you familiar with the items shown in the picture? Read the passage and answer the questions.
There was a line at the ski lift. The group of boys who had come from the bus joined it, one next to the other, skis parallel, and every time it advanced — it was long and, instead of going straight, as in fact it could have, moved freely, sometimes upward, sometimes down — they stepped up or slid down sideways, and immediately propped themselves on their poles again.
The boy in the green goggles was at the midway point of the line, numb with cold, and next to him was a fat boy who kept pushing. As they stood there, a girl in a sky-blue hood passed. She didn't get in line; she kept going up, on the path. And she moved uphill on her skis as lightly as if she were walking.
"What's that girl doing? She's going to walk?" the fat boy who was pushing asked.
"She's got climbing skins," the boy in the green goggles said.
"Well, I'd like to see her up where it gets steep," the fat boy said. "She's not as smart as she thinks she is — you can bet on that."
The girl moved easily, in time with the raising and lowering of her shiny poles. In that frozen white air the sun looked like a precise yellow drawing. She laughed at the sun, squinting (眯着眼睛看) slightly. She moved fast on her climbing skins. The boys in the group from the bus — with their frozen ears, dry lips — couldn't take their eyes off her and began pushing one another in the line, until she climbed over a rock and disappeared.
Gradually, as their turn came, the boys in the group, after many initial stumbles (绊倒) and false starts, began to climb up, two by two, pulled along the almost vertical track. The boy in the green goggles ended up on the same T-bar as the fat boy who kept pushing. And there, halfway up, they saw her again.
"How did that girl get up here?"
The sky-blue girl was continuing with ease, with that precise pace of hers and that push forward of her gloved hands, grasping the handles of her poles.
"Oooh!" the boys on the lift shouted, holding their heavy legs as they climbed up. "She might even beat the rest of us!"
She had a beautiful smile on her lips, and the boy in the green goggles was confused. He didn't dare to continue joking, because when she lowered her eyelids he felt as if he'd been erased.
1. How did the boys get uphill?
2. What did the fat boy think of the girl when he saw her move uphill on her skis?
3. How did the girl climb over the rock? Was it difficult for her to do so? How do you know that?
4. Was it difficult for the boys to climb up? How do you know that?
5. How did the boy in the green goggles feel when he saw the girl had a beautiful smile on her lips?
6. What is the passage mainly about?
There was a line at the ski lift. The group of boys who had come from the bus joined it, one next to the other, skis parallel, and every time it advanced — it was long and, instead of going straight, as in fact it could have, moved freely, sometimes upward, sometimes down — they stepped up or slid down sideways, and immediately propped themselves on their poles again.
The boy in the green goggles was at the midway point of the line, numb with cold, and next to him was a fat boy who kept pushing. As they stood there, a girl in a sky-blue hood passed. She didn't get in line; she kept going up, on the path. And she moved uphill on her skis as lightly as if she were walking.
"What's that girl doing? She's going to walk?" the fat boy who was pushing asked.
"She's got climbing skins," the boy in the green goggles said.
"Well, I'd like to see her up where it gets steep," the fat boy said. "She's not as smart as she thinks she is — you can bet on that."
The girl moved easily, in time with the raising and lowering of her shiny poles. In that frozen white air the sun looked like a precise yellow drawing. She laughed at the sun, squinting (眯着眼睛看) slightly. She moved fast on her climbing skins. The boys in the group from the bus — with their frozen ears, dry lips — couldn't take their eyes off her and began pushing one another in the line, until she climbed over a rock and disappeared.
Gradually, as their turn came, the boys in the group, after many initial stumbles (绊倒) and false starts, began to climb up, two by two, pulled along the almost vertical track. The boy in the green goggles ended up on the same T-bar as the fat boy who kept pushing. And there, halfway up, they saw her again.
"How did that girl get up here?"
The sky-blue girl was continuing with ease, with that precise pace of hers and that push forward of her gloved hands, grasping the handles of her poles.
"Oooh!" the boys on the lift shouted, holding their heavy legs as they climbed up. "She might even beat the rest of us!"
She had a beautiful smile on her lips, and the boy in the green goggles was confused. He didn't dare to continue joking, because when she lowered her eyelids he felt as if he'd been erased.
1. How did the boys get uphill?
2. What did the fat boy think of the girl when he saw her move uphill on her skis?
3. How did the girl climb over the rock? Was it difficult for her to do so? How do you know that?
4. Was it difficult for the boys to climb up? How do you know that?
5. How did the boy in the green goggles feel when he saw the girl had a beautiful smile on her lips?
6. What is the passage mainly about?
答案:
1. They got uphill by the ski lift.
解析:根据第一段“There was a line at the ski lift. The group of boys... joined it”及倒数第二段“the boys on the lift shouted”可知男孩们通过滑雪缆车(ski lift)上山。
2. He thought she was not as smart as she thought she was.
解析:根据第五段“Well, I'd like to see her up where it gets steep... She's not as smart as she thinks she is — you can bet on that.”可知胖男孩认为女孩并不像她自己想的那么聪明。
3. She climbed over the rock easily. No, it wasn't difficult. The passage states "She moved easily... She moved fast on her climbing skins... until she climbed over a rock and disappeared."
解析:文中提到“The girl moved easily... She moved fast on her climbing skins... until she climbed over a rock and disappeared.”,说明她轻松地爬过岩石,并不困难。
4. Yes, it was difficult. The passage mentions "after many initial stumbles and false starts" and "holding their heavy legs as they climbed up".
解析:根据倒数第三段“after many initial stumbles (绊倒) and false starts”及倒数第二段“holding their heavy legs as they climbed up”可知男孩们爬山很困难,有很多绊倒和错误的开始,腿也很重。
5. He was confused and didn't dare to continue joking.
解析:根据最后一段“She had a beautiful smile on her lips, and the boy in the green goggles was confused. He didn't dare to continue joking...”可知绿护目镜男孩感到困惑,不敢再开玩笑。
6. It is mainly about a girl who skied uphill easily with climbing skins while a group of boys struggled to get up by the ski lift.
解析:文章主要对比了女孩用爬山坡底轻松上山和男孩们在滑雪缆车上挣扎的情景,故主题是此内容。
解析:根据第一段“There was a line at the ski lift. The group of boys... joined it”及倒数第二段“the boys on the lift shouted”可知男孩们通过滑雪缆车(ski lift)上山。
2. He thought she was not as smart as she thought she was.
解析:根据第五段“Well, I'd like to see her up where it gets steep... She's not as smart as she thinks she is — you can bet on that.”可知胖男孩认为女孩并不像她自己想的那么聪明。
3. She climbed over the rock easily. No, it wasn't difficult. The passage states "She moved easily... She moved fast on her climbing skins... until she climbed over a rock and disappeared."
解析:文中提到“The girl moved easily... She moved fast on her climbing skins... until she climbed over a rock and disappeared.”,说明她轻松地爬过岩石,并不困难。
4. Yes, it was difficult. The passage mentions "after many initial stumbles and false starts" and "holding their heavy legs as they climbed up".
解析:根据倒数第三段“after many initial stumbles (绊倒) and false starts”及倒数第二段“holding their heavy legs as they climbed up”可知男孩们爬山很困难,有很多绊倒和错误的开始,腿也很重。
5. He was confused and didn't dare to continue joking.
解析:根据最后一段“She had a beautiful smile on her lips, and the boy in the green goggles was confused. He didn't dare to continue joking...”可知绿护目镜男孩感到困惑,不敢再开玩笑。
6. It is mainly about a girl who skied uphill easily with climbing skins while a group of boys struggled to get up by the ski lift.
解析:文章主要对比了女孩用爬山坡底轻松上山和男孩们在滑雪缆车上挣扎的情景,故主题是此内容。
查看更多完整答案,请扫码查看