第77页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
二、词汇运用
Do you know what’s really 1 (重要的) for good health? It’s a healthy 2 (日常饮食). Our bodies 3 (需要) different kinds of foods. We can’t live 4 (with) fruits, vegetables and meat. It’s necessary to get 5 (足够) of them every day.
Many people have a sweet 6. They love candies and chocolates so much. But these sweet snacks are often 7 (health). Eating too much of them can bring health problems.
1.
6.
Do you know what’s really 1 (重要的) for good health? It’s a healthy 2 (日常饮食). Our bodies 3 (需要) different kinds of foods. We can’t live 4 (with) fruits, vegetables and meat. It’s necessary to get 5 (足够) of them every day.
Many people have a sweet 6. They love candies and chocolates so much. But these sweet snacks are often 7 (health). Eating too much of them can bring health problems.
1.
important
2. diet
3. need
4. without
5. enough
6.
tooth
7. unhealthy
答案:
1. important 2. diet 3. need 4. without 5. enough 6. tooth 7. unhealthy
三、阅读短文,从方框中选出能填入文中空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项
Maybe you want to exercise more or start going to bed earlier in the coming year. 1
★Make a detailed (详细的) plan.
If your new year’s plan is to exercise five days each week, a plan like “I’ll exercise on weekdays” will be too vague (模糊的). 2 For example, you can make a plan like “I’ll exercise at school on weekdays during my lunch break. ”
★ 3
Tell a few friends about your goals, so you’ll feel sorry if they check back later and find you don’t follow.
★Make it fun.
If it’s not fun to exercise or study, you won’t keep it easily. 4 If you can only drink your favourite juice during study hours, you’ll be glad to study.
★Give yourself more chances (机会).
You plan to get to bed early every night, but one Friday you stay up late to watch TV. 5 But giving yourself one or two more chances can help you get better results (结果).
A. After that, you may want to give up the early-to-bed plan.
B. Get a little help from your friends.
C. Here is some advice that can help you keep your goals.
D. You feel much happier than before.
E. A detailed plan will be better.
F. Try to know more people and make more friends.
G. But if you get fun from your exercise or study, you’ll keep longer.
1.
Maybe you want to exercise more or start going to bed earlier in the coming year. 1
★Make a detailed (详细的) plan.
If your new year’s plan is to exercise five days each week, a plan like “I’ll exercise on weekdays” will be too vague (模糊的). 2 For example, you can make a plan like “I’ll exercise at school on weekdays during my lunch break. ”
★ 3
Tell a few friends about your goals, so you’ll feel sorry if they check back later and find you don’t follow.
★Make it fun.
If it’s not fun to exercise or study, you won’t keep it easily. 4 If you can only drink your favourite juice during study hours, you’ll be glad to study.
★Give yourself more chances (机会).
You plan to get to bed early every night, but one Friday you stay up late to watch TV. 5 But giving yourself one or two more chances can help you get better results (结果).
A. After that, you may want to give up the early-to-bed plan.
B. Get a little help from your friends.
C. Here is some advice that can help you keep your goals.
D. You feel much happier than before.
E. A detailed plan will be better.
F. Try to know more people and make more friends.
G. But if you get fun from your exercise or study, you’ll keep longer.
1.
C
2. E
3. B
4. G
5. A
答案:
答案:
1.C 2.E 3.B 4.G 5.A
解析:
1. 本空前提到了Maybe you want to exercise more or start going to bed earlier in the coming year. (也许你想在新的一年里多锻炼或者早点上床睡觉。)本空后是具体的建议,因此本空为承上启下的句子。故选C
2. 本空前提到If your new year's plan is to exercise five days each week, a plan like "I'll exercise on weekdays" will be too vague . (如果你的新年计划是每周锻炼五天,那么像“我要在工作日锻炼”这样的计划就太模糊了。)因此推测本处会说“一个更详细的计划会更好。”故选E
3. 本空为本段的小标题。本空后的内容提到了在制定计划后告诉几个朋友,因此本空强调朋友的作用。因此选项B符合。
4. 本空前提到If it's not fun to exercise or study, you won't keep it easily. 如果运动或学习没有乐趣,你就不会轻易坚持它。因此推测本空会说让运动或学习变得有乐趣些。故本空选G
5. 结合本空前文“You plan to get to bed early every night, but one Friday you stay up late to watch TV.(你计划每天晚上早点上床睡觉,但是有一个星期五你熬夜看电视。)”以及后文But giving yourself one or two more chances can help you get better results. (但是多给自己一两次机会可以帮助你获得更好的结果。)可推测,本处会提到“从这之后,你可能想放弃每天早睡的计划了”。故选A
1.C 2.E 3.B 4.G 5.A
解析:
1. 本空前提到了Maybe you want to exercise more or start going to bed earlier in the coming year. (也许你想在新的一年里多锻炼或者早点上床睡觉。)本空后是具体的建议,因此本空为承上启下的句子。故选C
2. 本空前提到If your new year's plan is to exercise five days each week, a plan like "I'll exercise on weekdays" will be too vague . (如果你的新年计划是每周锻炼五天,那么像“我要在工作日锻炼”这样的计划就太模糊了。)因此推测本处会说“一个更详细的计划会更好。”故选E
3. 本空为本段的小标题。本空后的内容提到了在制定计划后告诉几个朋友,因此本空强调朋友的作用。因此选项B符合。
4. 本空前提到If it's not fun to exercise or study, you won't keep it easily. 如果运动或学习没有乐趣,你就不会轻易坚持它。因此推测本空会说让运动或学习变得有乐趣些。故本空选G
5. 结合本空前文“You plan to get to bed early every night, but one Friday you stay up late to watch TV.(你计划每天晚上早点上床睡觉,但是有一个星期五你熬夜看电视。)”以及后文But giving yourself one or two more chances can help you get better results. (但是多给自己一两次机会可以帮助你获得更好的结果。)可推测,本处会提到“从这之后,你可能想放弃每天早睡的计划了”。故选A
四、根据首字母提示完成短文,每空一词
There is a website called “Eat the rainbow”. It says the rainbow has s 1 colours: red, orange, yellow, green, blue, indigo and violet. Fruit and vegetables have colours of the rainbow. It says it’s a good idea to eat a lot of d 2 coloured food each day of the week. This g 3 you all the vitamins to be healthy.
On Monday, you can eat some r 4 food like strawberries (草莓). Tuesdays can be orange food like o 5 and carrots. You can try some bananas on W 6 because it is a yellow day. Thursday is a g 7 day, so you can enjoy some cabbage (包菜). On Friday, choose some grapes and blueberries. It is a b 8 and purple (紫色的) day. Saturdays could be white and brown food, l 9 potatoes. Sundays would be b 10 food. You can eat black rice and black beans.
Please count how many kinds of food you eat in a week. How funny it is!
1.
6.
There is a website called “Eat the rainbow”. It says the rainbow has s 1 colours: red, orange, yellow, green, blue, indigo and violet. Fruit and vegetables have colours of the rainbow. It says it’s a good idea to eat a lot of d 2 coloured food each day of the week. This g 3 you all the vitamins to be healthy.
On Monday, you can eat some r 4 food like strawberries (草莓). Tuesdays can be orange food like o 5 and carrots. You can try some bananas on W 6 because it is a yellow day. Thursday is a g 7 day, so you can enjoy some cabbage (包菜). On Friday, choose some grapes and blueberries. It is a b 8 and purple (紫色的) day. Saturdays could be white and brown food, l 9 potatoes. Sundays would be b 10 food. You can eat black rice and black beans.
Please count how many kinds of food you eat in a week. How funny it is!
1.
seven
2. different
3. gives
4. red
5. oranges
6.
Wednesday
7. green
8. blue
9. like
10. black
答案:
1. seven 2. different 3. gives 4. red 5. oranges 6. Wednesday 7. green 8. blue 9. like 10. black
查看更多完整答案,请扫码查看