第25页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
五、民以食为天。在中国传统节日里,人们都会吃一些节日特色美食。请根据食物图片,写出本课所学的与其相关的中国传统节日的英文名称。
1.
2.
3.
4.
1.
the Lantern Festival
2.
the Dragon Boat Festival
3.
the Mid-Autumn Festival
4.
the Spring Festival
答案:
1. the Lantern Festival 2. the Dragon Boat Festival 3. the Mid-Autumn Festival 4. the Spring Festival
六、Jack 正在和一名外国友人聊天。请选择合适的句子补全对话。
Mr Green:Excuse me. Can I ask you some questions?
Jack:1.
Mr Green:I can see many red lanterns on the streets. 2.
Jack:No,it isn’t. It’s the Spring Festival. It’s the most special festival in China.
Mr Green:Really? 3.
Jack:Sure. It’s often in January or February. And we often hang red lanterns and eat dumplings.
Mr Green:4.
Jack:Yes,I like it very much. What’s your favourite traditional Chinese festival?
Mr Green:5.
A. Can you tell me more about it?
B. Sure.
C. It’s the Mid - Autumn Festival.
D. Is it the Mid - Autumn Festival?
E. Do you like the Spring Festival?
Mr Green:Excuse me. Can I ask you some questions?
Jack:1.
B
Mr Green:I can see many red lanterns on the streets. 2.
D
Jack:No,it isn’t. It’s the Spring Festival. It’s the most special festival in China.
Mr Green:Really? 3.
A
Jack:Sure. It’s often in January or February. And we often hang red lanterns and eat dumplings.
Mr Green:4.
E
Jack:Yes,I like it very much. What’s your favourite traditional Chinese festival?
Mr Green:5.
C
A. Can you tell me more about it?
B. Sure.
C. It’s the Mid - Autumn Festival.
D. Is it the Mid - Autumn Festival?
E. Do you like the Spring Festival?
答案:
1.B 2.D 3.A 4.E 5.C
七、端午节和中秋节都是中国重要的传统节日,是阖家团圆的好日子。阅读短文,完成下列任务。
The Dragon Boat Festival is my favourite festival. We have a holiday for the festival. During the holiday,I get together with my family and we have a big meal. We often eat zongzi. We go to see the dragon boat race. The race is very interesting. We feel excited.
The Mid - Autumn Festival is another traditional Chinese festival. We always eat moon cakes. We have a family dinner to celebrate(庆祝)the festival. As the saying goes,“The moon in your hometown is always the roundest and the brightest.” Many Chinese people who live far away from their homes want to go back to have a family dinner. How happy it is to enjoy the moon cakes while watching the full moon with your family members!
任务一:回答问题。
1. What do we eat at the Dragon Boat Festival?__________
2. Is the Mid - Autumn Festival a traditional Chinese festival?__________
3. What’s the meaning of the underlined sentence(句子)in Chinese?__________
任务二:根据短文内容填空。(每空一词)
1. There are two traditional Chinese festivals mentioned(被提及)in the passage. They are_ and the Mid - Autumn Festival.
2. At the Dragon Boat Festival,we can go to see the dragon boat________. The race is very interesting. We feel________.
3. We like to eat________________ at this festival. We have a________________ to celebrate the festival. It’s the Mid - Autumn Festival.
任务一:1.
The Dragon Boat Festival is my favourite festival. We have a holiday for the festival. During the holiday,I get together with my family and we have a big meal. We often eat zongzi. We go to see the dragon boat race. The race is very interesting. We feel excited.
The Mid - Autumn Festival is another traditional Chinese festival. We always eat moon cakes. We have a family dinner to celebrate(庆祝)the festival. As the saying goes,“The moon in your hometown is always the roundest and the brightest.” Many Chinese people who live far away from their homes want to go back to have a family dinner. How happy it is to enjoy the moon cakes while watching the full moon with your family members!
任务一:回答问题。
1. What do we eat at the Dragon Boat Festival?__________
2. Is the Mid - Autumn Festival a traditional Chinese festival?__________
3. What’s the meaning of the underlined sentence(句子)in Chinese?__________
任务二:根据短文内容填空。(每空一词)
1. There are two traditional Chinese festivals mentioned(被提及)in the passage. They are_ and the Mid - Autumn Festival.
2. At the Dragon Boat Festival,we can go to see the dragon boat________. The race is very interesting. We feel________.
3. We like to eat________________ at this festival. We have a________________ to celebrate the festival. It’s the Mid - Autumn Festival.
任务一:1.
We eat zongzi.
2. Yes, it is.
3. 故乡的月亮总是最圆、最亮的。
任务二:1. the Dragon Boat Festival
2. race
; excited
3. moon cakes
; family dinner
答案:
任务一:1. We eat zongzi. 2. Yes, it is. 3. 故乡的月亮总是最圆、最亮的。 任务二:1. the Dragon Boat Festival 2. race; excited 3. moon cakes; family dinner
查看更多完整答案,请扫码查看