2025年轻轻松松七年级英语上册冀教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年轻轻松松七年级英语上册冀教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年轻轻松松七年级英语上册冀教版》

李明在七年级二班,以“My classmate”这一话题介绍了他班上的一位同学。请阅读下面的文章并根据内容填写表格,掌握文章结构及写作思路。
Hello, everyone! I’m Li Ming. I am in Class 2, Grade 7. I want to tell you something about my classmate Tom.
He is 13 years old. He is 1.55 metres tall. He is a little short. He has a round face and short blond hair. He has two big eyes and a small mouth. His favourite colour is red. He wears a pair of glasses. His favourite clothes are sweaters and his favourite food is noodles. He likes reading books and playing football.
He looks cool but is friendly to me. He helps me a lot. I like him very much.
文章结构分析:
总—分—总
第一段(总述):点明要介绍的是自己的同学Tom。
第二段(分述):Tom的外貌、喜好和兴趣。
第三段(总述):表达对Tom的情感。
请根据文章内容完成表格。


答案: 1. 13/Thirteen 2. short blond hair 3. Red 4. Noodles 5. reading books
本文介绍了作者的三个好朋友。请阅读文章并根据内容完成思维导图,掌握文章结构及写作思路。
Hello, everyone! I am in my new school now. I have three good friends here. They are all nice. Please come with me and see them.
First, the tall boy is Frank. Look at his blue eyes. He is from the US. He is a kind boy. He often helps me with my English. With his help, my English becomes better and better. He likes basketball. And Kitty, a pretty girl, always smiles. She is a good student and she is always the first one to arrive at the classroom. She is good at all her subjects. Leon is also my friend. He isn’t tall. He doesn’t like basketball, but he likes football. He is in the football team of our school.
I am happy to be with them. How lucky I am!
文章结构分析:
总—分—总
第一段(总述):点明要介绍三个好朋友。
第二段(分述):分别介绍三个好朋友的性格、外貌等情况。
第三段(总述):自己对他们的感受。
请根据文章内容完成思维导图。

答案: 1. tall boy 2. blue 3. English 4. pretty girl 5. the first one 6. is good at 7. tall 8. football

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭