2025年轻轻松松七年级英语上册冀教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年轻轻松松七年级英语上册冀教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年轻轻松松七年级英语上册冀教版》

D
After a long and cold winter, spring is here! Trees turn green. Flowers blossom( 开花 ). ▲ People go outside and enjoy the good weather. Are you still staying inside, playing with your phone or computer? It’s time to go out and look for some funny things to do in springtime.
Spring is a great time to enjoy nature and get some exercise. Hiking will help you do both. You can take a long walk in the countryside or climb up a hill. You may be tired, but it is good for your heart.
What is the best spring activity to free your eyes and neck from phones or computers? Flying kites! On a sunny day with wind, it’s exciting to see hundreds of kites flying in the sky. If you want to see lots of colourful kites, you can go to Weifang in Shandong. The city holds a famous kite festival in April every year.
66. Which season does the passage mainly talk about?
A. Winter. B. Summer.
C. Spring. D. Autumn.
67. Pick the best sentence for the “ ▲ ” in Paragraph 1.
A. But the weather is cold.
B. Spring comes after winter.
C. Students are having classes.
D. Animals come out to play.
68. Which activity is NOT mentioned according to the passage?
A. Hiking.
B. Flying kites.
C. Swimming.
D. Climbing.
69. When does Weifang hold a kite festival every year?
A. In March. B. In April.
C. In May. D. In October.
70. What is the purpose of the passage?
A. To introduce some funny places to us.
B. To tell us something about weather.
C. To ask us to go out and enjoy the spring.
D. To teach us to do some eye exercises.
答案: 66~70 CDCBC
第二节 阅读表达( 共5题;每题2分, 满分10分 )
阅读下面短文, 简略回答问题。
Hello, I’m Frank. I live in a small town in Colorado, the US. I enjoy winter here very much. Now I’m on my winter vacation. Today is December 29th. We have heavy snow this week. It’s still snowing today.
For my sister and me, this is the best time. Now we’re having a snowball fight, and it’s exciting. No one wants to go home.
But for our parents, the snow is not good. Now they’re on the way to go shopping for New Year. They cannot drive, so they have to walk. They can only buy some small gifts for us, but we don’t care( 在乎 ). The snow is the best New Year’s gift for us! Do you like snow?
71. Where does Frank live?
He lives in a small town in Colorado, the US.

72. What’s the weather like today?
It’s snowy./It’s snowing./Snowy.

73. What are Frank and his sister doing?
They are having a snowball fight.

74. How do Frank’s parents go shopping?
On foot./They have to walk.

75. Do you like winter? Why or why not?
Yes, I do. Because it’s interesting to make snowmen with friends./No, I don’t. Because it’s cold and it’s hard to go to school.(答案不唯一,合理即可)
答案: 71. He lives in a small town in Colorado, the US. 72. It’s snowy./It’s snowing./Snowy. 73. They are having a snowball fight. 74. On foot./They have to walk. 75. Yes, I do. Because it’s interesting to make snowmen with friends./No, I don’t. Because it’s cold and it’s hard to go to school.(答案不唯一,合理即可)

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭