Ⅰ 阅读短文,完成任务。
I have a happy family, my parents and me. My father is a factory worker. My mother is an office worker. They help many people. They are busy. I’m a student. I often sweep the floor and look after my doggy. We are happy together. I love my family.
任务一:根据短文内容,选择正确的答案。
( ) 1. What does “parents” mean in English?
A. father B. mother C. father and mother
( ) 2. I often ______ and ______.
A. help many people, have fun
B. sweep the floor, look after my doggy
任务二:根据短文内容填空。
1. There are ______ people in my family.
2. My father is a factory ______.
3. My mother is an ______ worker.
4. I am a ______.
I have a happy family, my parents and me. My father is a factory worker. My mother is an office worker. They help many people. They are busy. I’m a student. I often sweep the floor and look after my doggy. We are happy together. I love my family.
任务一:根据短文内容,选择正确的答案。
( ) 1. What does “parents” mean in English?
A. father B. mother C. father and mother
( ) 2. I often ______ and ______.
A. help many people, have fun
B. sweep the floor, look after my doggy
任务二:根据短文内容填空。
1. There are ______ people in my family.
2. My father is a factory ______.
3. My mother is an ______ worker.
4. I am a ______.
答案:
任务一:1. C 2. B 任务二:1. three 2. worker 3. office 4. student
Ⅱ 我们在家里能做哪些家务呢?仿照下面的对话和小伙伴讨论一下吧。
A: How can you help your family?
B: I can wash the vegetables. What about you?
A: I can sweep the floor.
A: How can you help your family?
B: I can wash the vegetables. What about you?
A: I can sweep the floor.
答案:
A: How can you help your family?
B: I can clean the windows. What about you?
A: I can make the bed.
B: I can clean the windows. What about you?
A: I can make the bed.
Ⅲ 读一读下面关于职业的小诗吧。
Jobs and career(职业)
When we grow up big and tall, we can be anything, anything at all.
I can be a doctor, and help people get well.
I can be a firefighter(消防员), putting out the fire.
I can be a police officer(警察), and help keep people safe.
I can be a teacher, helping kids grow smart and strong.
We can dream and we can try.
I can be an astronaut(宇航员), flying up in space.
We’ll work hard and reach the sky.
Jobs and career(职业)
When we grow up big and tall, we can be anything, anything at all.
I can be a doctor, and help people get well.
I can be a firefighter(消防员), putting out the fire.
I can be a police officer(警察), and help keep people safe.
I can be a teacher, helping kids grow smart and strong.
We can dream and we can try.
I can be an astronaut(宇航员), flying up in space.
We’ll work hard and reach the sky.
答案:
答案略
查看更多完整答案,请扫码查看