2025年作业本浙江教育出版社八年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年作业本浙江教育出版社八年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年作业本浙江教育出版社八年级英语上册人教版》

1.
During
(during / for) the dinner, the family talked happily and laughed together.
2. I
forgot
(forget / decide) to bring my English book to class today, but my classmate shared hers with me.
3. Planting more trees is a good way to
fight
(go / fight) against pollution (污染).
4. My grandpa is over 80, but he can
easily
(easily / luckily) get to the top of the hills.
5. Our team has prepared well enough for the race, so
nothing
(something / nothing) can stop us from winning.
6. If we listen to each other’s ideas,
peace
(peace / fighting) will fill our classroom.
答案: 1. During 2. forgot 3. fight 4. easily 5. nothing 6. peace
Ⅱ. Complete the passage with proper words or the proper forms of the words in brackets.
On July 17th, Vincent and his classmates visited Moscow for the first time. The weather was nice, and everyone felt 1.
excited
(excite). In the morning, they went to the Victory Museum, which honours Russia’s fight 2.
against
the Nazis during World War Ⅱ. One hall had an artwork of 3.
thousands
(thousand) of glass “tears”, reminding them that it’s not easy 4.
to get
(get) peace. At noon, they ate at a park restaurant. Vincent enjoyed the ice cream but he shouldn’t 5.
eat
(eat) much. Later he felt sick.
The next day, Vincent felt much better and ran 6.
quickly
(quick) to join his team. They rode the Moscow Metro around, and it made 7.
them
(they) feel like being in a palace. That afternoon, they 8.
met
(meet) Russian students. With a joyful accordion playing, everyone sang so happily 9.
that
they forgot the time! It was 10.
a
wonderful experience!
答案: 1. excited 2. against 3. thousands 4. to get 5. eat 6. quickly 7. them 8. met 9. that 10. a
Ⅲ. Read and answer the questions.
①Do you like going on vacation? Yes? But you can’t leave your work whenever you want. Luckily, there is another kind of vacation—a mental vacation. It means relaxing your mind even when your body is busy.
②How can you have a mental vacation? It isn’t difficult at all. For example, reading a book in bed is a great way to make you feel relaxed. Your bed is a warm and comfortable place for you. Getting lost in a good book helps you forget your problems. Sleeping is also a kind of vacation. To make it more enjoyable, before you go to bed at night, think about the things you enjoy or the things you want.
③Another way is to sit by a window with a warm drink. Look out of the window and take a mental rest. You can daydream a little. You can watch people walking by, and enjoy birds, trees and clouds for a few minutes.
④You can use these ways for a few minutes at work, while waiting for a bus or travelling on a train. You give a rest to your brain and mind. It helps you take a break from work or studies and makes you forget your problems for a while. It also brings you more energy and joy, making everyday life happier!
⑤So next time, if you want to relax but you don’t have enough time or money, please try to have a mental vacation.
(
C
)1. What is a mental vacation?
A. Travelling to a new place.
B. Not thinking for many hours.
C. Relaxing your mind when busy.
D. Sleeping all day without working.
(
D
)2. How does the writer answer the question in Paragraph 2?
A. By telling stories.
B. By using numbers.
C. By listing reasons.
D. By giving examples.
(
AD
)3. Why is taking a mental vacation helpful? Choose TWO answers.
A. Forget problems.
B. Read more in bed.
C. Save working time.
D. Get more happiness.
(
C
)4. Which of the following shows the structure of the text?

*5. Would you like to have mental vacations? Why?
One possible version: Yes, because they help me relax and focus better.
答案: 1. C 2. D 3. AD 4. C 5. One possible version: Yes, because they help me relax and focus better.

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭