2025年名师面对面先学后练五年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年名师面对面先学后练五年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年名师面对面先学后练五年级英语上册人教版》

一、任务型阅读。
A
Welcome to my school. It's big and nice. I like my school. And I like my teachers, too. My favourite teacher is my science teacher, Miss Green. She comes from the USA. She's young and funny. She likes to make robots. The robots are helpful. Some robots can help us do science experiments(做科学实验). Some robots can help us learn English. Some robots can help us clean our school. I like these robots.
任务一:根据短文内容,回答问题。
1. Who's my science teacher? ______
2. What's she like? ______
3. What does she like to do? ______
任务二:看图,选出符合短文描述的机器人,在括号里打“√”。







( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( )
答案: 任务一:1. Miss Green.
2. She's young and funny.
3. She likes to make robots.
解析 1.问句句意:我的科学老师是谁?根据句子"My favourite teacher is my science teacher, Miss Green."可知我的科学老师是Miss Green。
2.问句句意:她是什么样?根据句子"She's young and funny."可知她年轻又有趣。
3.问句句意:她喜欢做什么?根据句子"She likes to make robots."可知她喜欢做机器人。
任务二:( ) ( ) (√) (√) ( ) (√)
解析 根据原句"Some robots can help us do science experiments(做科学实验)."可知机器能帮我们做科学实验;故在第三幅图下画"√"。根据原句"Some robots can help us learn English."可知机器人能帮我们学英语;故在第四幅图下画"√"。根据原句"Some robots can help us clean our school."可知机器能帮我们打扫学校;故在第六幅图下画"√"。
B
I'm Chen Jie. I have four new friends this term(学期). Amy is shy. She is thin. She has long hair. Oliver is a boy from the USA. He is clever. He can speak Chinese and English. Zhang Peng is tall and strong. He is helpful. He always helps others. Wu Fan is a boy with glasses. He is helpful, too. And he is funny. We all like him.
任务一:根据短文内容,判断正(T)误(F)。
( )1. Chen Jie have five new friends.
( )2. Amy has long hair.
( )3. Wu Fan doesn't wear glasses.
( )4. Zhang Peng and Wu Fan are both helpful.
任务二:根据句意,填空。
Chen Jie has many other friends. What are they like?
1. John always says "thanks" and "please". He is ______.
2. Mike is our monitor(班长). He always makes us finish our homework. He is ______.
3. Lucy often does homework and reads books. She is ______.
4. Tim is good at maths and science. He's ______.
答案: 任务一:(F)1. Chen Jie have five new friends.
(T)2. Amy has long hair.
(F)3. Wu Fan doesn't wear glasses.
(T)4. Zhang Peng and Wu Fan are both helpful.
解析 1.根据句子"I have four new friends this term."可知Chen Jie有4位新朋友,故填F。
2.根据句子"Amy is shy. She is thin. She has long hair."可知Amy有长头发,故填T。
3.根据句子"Wu Fan is a boy with glasses."可知Wu Fan戴眼镜,故填F。
4.根据短文可知Zhang Peng和Wu Fan两人都是乐于助人的,故填T。
任务二:1. polite
2. strict
3. hard-working
4. clever
解析 1.根据句意可知是礼貌的,故填polite。
2.根据句意可知是要求严格的,故填strict。
3.根据句意可知是努力的,故填hard-working。
4.根据句意可知是聪明的,故填clever。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭