一 根据句意及首字母提示写单词,补全句子。
1. It's a secret(秘密). Please don't tell a______, Dad.
2. Look at those baby birds! They are very small and s______.
3. Emma and Mike want to d______ holes for birds.
4. There is lots of w______ to do to help animals in danger.
1. It's a secret(秘密). Please don't tell a______, Dad.
2. Look at those baby birds! They are very small and s______.
3. Emma and Mike want to d______ holes for birds.
4. There is lots of w______ to do to help animals in danger.
答案:
1. anyone 2. sweet 3. dig 4. work
二 根据课本故事内容,为下列句子或对话选择相符的图片。
A. B. C. D. E.

( )1. There are no kingfishers this year.
( )2. Let's make the hole for the nest here.
( )3. Here it says how we can help the kingfishers.
( )4. —Why don't you come and help us? —No, that's boring.
( )5. —Who is that behind the bush? —I think it's Emma and Mike.
A. B. C. D. E.
( )1. There are no kingfishers this year.
( )2. Let's make the hole for the nest here.
( )3. Here it says how we can help the kingfishers.
( )4. —Why don't you come and help us? —No, that's boring.
( )5. —Who is that behind the bush? —I think it's Emma and Mike.
答案:
1.A 2.B 3.D 4.E 5.C
三 [朝霞原创·新材料]某小学向全校学生发起了主题为“保护鲸鱼”的文章征集令。请根据下面一名同学的文章节选,完成任务。
Whales are very big animals. They live in the sea. Whales are important to the sea. They swim up and down. Many animals and plants live on whales' faeces(粪便). When a whale dies, its body can feed small animals for about 100 years. But in some countries, there is still whaling(捕鲸业). Some people use whale oil and whalebone to make things or eat whale meat. They can get a lot from one whale. Now, the number of whales is going down. Many people still hunt whales. They are in great danger. How can we help them? Do you have any ideas?
任务一:圈出符合文意的标语序号。
A. No trading, no killing.
B. Kingfishers are in great danger!
任务二:根据短文内容,判断句子正(T)误(F)。
( )1. Whales are important to small animals.
( )2. People hunt whales for the eggs.
( )3. Whales are becoming more and more.
Whales are very big animals. They live in the sea. Whales are important to the sea. They swim up and down. Many animals and plants live on whales' faeces(粪便). When a whale dies, its body can feed small animals for about 100 years. But in some countries, there is still whaling(捕鲸业). Some people use whale oil and whalebone to make things or eat whale meat. They can get a lot from one whale. Now, the number of whales is going down. Many people still hunt whales. They are in great danger. How can we help them? Do you have any ideas?
任务一:圈出符合文意的标语序号。
A. No trading, no killing.
B. Kingfishers are in great danger!
任务二:根据短文内容,判断句子正(T)误(F)。
( )1. Whales are important to small animals.
( )2. People hunt whales for the eggs.
( )3. Whales are becoming more and more.
答案:
任务一:A 任务二:1.T 2.F 【解析】文中“Some people use whale oil and whalebone to make things or eat whale meat.”表明,人们捕杀鲸鱼是为了得到鲸油、鲸骨和鲸鱼肉。3.F
查看更多完整答案,请扫码查看