一 Read and judge. 阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
Hello, I’m Leo. I am from China. I’m ten years old. I have got a happy family. My father is a doctor. My mother is a nurse. They’re busy. But they love their jobs! I am a student. I have got a little brother, Peter. He is only five years old. My uncle is a PE teacher. He teaches me football. My dream job is to be a football player. I think I can do it!
Am I a boy or a girl? You can guess!
Look! I am a girl and I’m a football fan.
( )1. Leo’s father is a doctor. ( )2. Peter is ten years old.
( )3. Leo wants to be a PE teacher. ( )4. Leo is a boy.
( )5. Leo likes playing football.
Hello, I’m Leo. I am from China. I’m ten years old. I have got a happy family. My father is a doctor. My mother is a nurse. They’re busy. But they love their jobs! I am a student. I have got a little brother, Peter. He is only five years old. My uncle is a PE teacher. He teaches me football. My dream job is to be a football player. I think I can do it!
Am I a boy or a girl? You can guess!
Look! I am a girl and I’m a football fan.
( )1. Leo’s father is a doctor. ( )2. Peter is ten years old.
( )3. Leo wants to be a PE teacher. ( )4. Leo is a boy.
( )5. Leo likes playing football.
答案:
1.T 2. F 【解析】由文中“I have got a little brother, Peter. He is only five years old.”可知,Peter是5岁,不是10岁,故本题描述错误。3. F 4. F 5. T 【解析】由文中“My dream job is to be a football player. I think I can do it!”可知,Leo的梦想是成为一名足球运动员,也说明了她喜欢踢足球,故本题描述正确。
二 〔生活情境〕Read and choose. Tim搬家后认识了新邻居,他正在向同学们介绍他们。阅读文章,选择正确答案。

This is Mr Zheng. He is a firefighter. He’s tall and strong. He is very brave. He can help people in the fire. He uses water to put out fires. He often helps people in our town, too. He’s so helpful!
This is Miss Wang. She is a kind doctor. She listens to people with care. She checks (检查) people’s bodies and makes them healthy. She always helps sick people. We all like her.

This is Mr Chen. He’s a cleaner. He sweeps the streets and cleans the walls and windows... He makes our town clean and nice. How great he is!

( )1. Mr Zheng uses ______ to put out the fire.
A. B. C.

( )2. The underlined word “brave” means “______” in Chinese.
A. 胆小的 B. 虚弱的 C. 勇敢的
( )3. Miss Wang is a ______.
A. firefighter B. doctor C. cleaner
( )4. Mr Chen cleans ______.
A. the walls B. the windows C. A and B
( )5. Which one is right?
A. Mr Zheng isn’t tall. B. We don’t like Miss Wang. C. I think Mr Chen is a great man.
This is Mr Zheng. He is a firefighter. He’s tall and strong. He is very brave. He can help people in the fire. He uses water to put out fires. He often helps people in our town, too. He’s so helpful!
This is Miss Wang. She is a kind doctor. She listens to people with care. She checks (检查) people’s bodies and makes them healthy. She always helps sick people. We all like her.
This is Mr Chen. He’s a cleaner. He sweeps the streets and cleans the walls and windows... He makes our town clean and nice. How great he is!
( )1. Mr Zheng uses ______ to put out the fire.
A. B. C.
( )2. The underlined word “brave” means “______” in Chinese.
A. 胆小的 B. 虚弱的 C. 勇敢的
( )3. Miss Wang is a ______.
A. firefighter B. doctor C. cleaner
( )4. Mr Chen cleans ______.
A. the walls B. the windows C. A and B
( )5. Which one is right?
A. Mr Zheng isn’t tall. B. We don’t like Miss Wang. C. I think Mr Chen is a great man.
答案:
1. A 2. C 【解析】画线词所在句的句意是“他非常________”,根据下一句“He can help people in the fire.”可知,他非常勇敢,C项正确。3. B 4. C 5. C 【解析】由第一段材料中“He's tall and strong.”可知,Mr Zheng个子高,故A项错误;由第二段材料中“We all like her.”可知,“我们”都喜欢Miss Wang,故B项错误;由第三段材料中“How great he is!”可知,“我”认为Mr Chen很伟大,故C项正确。
查看更多完整答案,请扫码查看