2025年通城学典课时作业本八年级英语上册译林版宿迁专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通城学典课时作业本八年级英语上册译林版宿迁专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年通城学典课时作业本八年级英语上册译林版宿迁专版》

四、阅读。(共两节,满分35分)
第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从短文后每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出
最佳选项。
答案: 答案略
A
Nowadays,many wild animals around the world are in danger.
Some kinds of them are dying out at an alarming rate(以惊人的速度).
Between 30 and 150 species(物种)disappear every day.To make us
aware of the serious problem and help save the animals in danger before
it's too late,our English teacher shared two posters with us.
![ img ]( )46.The English teacher shared two posters with his students to
__________.
A.record the animals' poor life
B.ask questions about animals
C.introduce two lovely animals
D.help protect animals in danger
( )47.Why does the mother koala hold the tree tightly(紧紧地)on
the left poster?
A.Because she is learning to climb the tree.
B.Because she needs to look for food.
C.Because she doesn't want to lose her home..
D.Because she is afraid of falling down.
( )48.Which of the following is true according to the text?
A.About 20 species disappear every day.
B.Stopping buying elephant products helps save elephants.
C.Trees are being cut down to build houses.
D.Elephants are killed only for meat and skin.
答案: 46.D 47.C 48.B
B(2024.徐州改编)
In March 2006,burglars broke into a zoo in Australia. They
planned to steal a koala.Everybody loves koalas,right?With their
small round eyes,flat noses,thick fur and hairy ears,these cute
animals have become a popular symbol of Australia. However,
appearances can be tricky.The koala at the zoo was very fierce.Soon
the burglars had deep scratches(抓痕)from the koala's sharp claws
(爪),so they decided to steal something easier.They stole a crocodile
instead !
Koalas are interesting animals.A mother koala carries her baby,
called a joey,in a warm pouch on her stomach.Koalas eat only the oily
leaves of eucalyptus trees(桉树).These leaves are harmful to many
other animals,but koalas eat about two and a half pounds(just over one
kilo)every day.There is enough water in these leaves,so koalas do not
drink very much..
( )49.What did the burglars steal in the end?
A.A koala. B.A crocodile.C.A joey. D.A tree.
( )50.What will “ fierce ” animals probably do?
A.They show politeness. B.They always feel hungry.
C.They sleep all day long. D.They get ready to attack.
( )51.From the passage we know about koalas except __________.
A.what they look like B.when they have babies
C.what they live on D.why they seldom drink
( )52.What's the best title for the passage?
A.Koalas fight back ! B.Koalas start to change !
C.Koalas beat crocodiles ! D.Koalas prefer oily leaves !
答案: 49.B 50.D 51.B 52.A

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭