第11页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
一、亮亮在学校里遇到了好友 Susan,看看亮亮是怎样介绍自己的好友的。根据亮亮的介绍,判断正(T)误(F)。
主题:人与自我——生活与学习
话题:Susan 喜爱的学科
体裁:记叙文
难度:★★
Susan is my good friend. We are in the same class. She's from London(伦敦). She is in Nanjing now. Her father is an English teacher in my school. Susan goes to school with her father every day. She likes English. It's so easy for her. She also likes Music. She can sing many English songs. She likes Chinese and Science too. She can't read Chinese very well. She usually(通常) reads Chinese every morning and evening. She has many books about Science. She knows many things about the stars and something else. We all like to play with her.
(
(
(
(
主题:人与自我——生活与学习
话题:Susan 喜爱的学科
体裁:记叙文
难度:★★
Susan is my good friend. We are in the same class. She's from London(伦敦). She is in Nanjing now. Her father is an English teacher in my school. Susan goes to school with her father every day. She likes English. It's so easy for her. She also likes Music. She can sing many English songs. She likes Chinese and Science too. She can't read Chinese very well. She usually(通常) reads Chinese every morning and evening. She has many books about Science. She knows many things about the stars and something else. We all like to play with her.
(
F
)1. Susan is in London now.(
T
)2. Susan's father is an English teacher.(
T
)3. Susan likes English, Chinese, Music and Science.(
T
)4. Susan has many books about Science.
答案:
一、1. F 解析·由“She is in Nanjing now.”可知,Susan 现在在南京,而不是伦敦。故填 F。
2. T 解析·由“Her father is an English teacher in my school.”可知,Susan 的爸爸是一名英语老师。故填 T。
3. T 解析·由“She likes English ... She also likes Music ... She likes Chinese and Science too.”可知,Susan 喜欢英语、音乐、语文和科学。故填 T。
4. T 解析·由“She has many books about Science.”可知,Susan 有许多科学书。故填 T。
2. T 解析·由“Her father is an English teacher in my school.”可知,Susan 的爸爸是一名英语老师。故填 T。
3. T 解析·由“She likes English ... She also likes Music ... She likes Chinese and Science too.”可知,Susan 喜欢英语、音乐、语文和科学。故填 T。
4. T 解析·由“She has many books about Science.”可知,Susan 有许多科学书。故填 T。
二、欢欢、天天和欣欣也陆陆续续来到学校了,亮亮询问了他们对今天课程的喜好。根据亮亮整理的表格,选择正确的答案。
主题:人与自我——生活与学习
话题:学科喜好表
体裁:应用文
难度:★★

(
A. Science and English.
B. Maths and English.
C. English and Art.
(
A. Art
B. Chinese
C. Maths
(
A. Yes, he does.
B. No, he doesn't.
C. We don't know.
(
A. Art
B. Science
C. Maths
(
A. 1.
B. 4.
C. 5.
主题:人与自我——生活与学习
话题:学科喜好表
体裁:应用文
难度:★★
(
B
)1. What does Huanhuan have in the afternoon?A. Science and English.
B. Maths and English.
C. English and Art.
(
C
)2. Xinxin's favourite subject is ______.A. Art
B. Chinese
C. Maths
(
B
)3. Does Tiantian have Science today?A. Yes, he does.
B. No, he doesn't.
C. We don't know.
(
C
)4. Huanhuan and Tiantian both like ______.A. Art
B. Science
C. Maths
(
A
)5. How many English lessons does Xinxin have today?A. 1.
B. 4.
C. 5.
答案:
二、1. B 解析·由欢欢一栏内容可知,欢欢下午有英语和数学课。故选 B。
2. C 解析·由欣欣一栏内容可知,欣欣最喜欢的学科是数学。故选 C。
3. B 解析·由天天一栏内容可知,天天今天有数学、英语、音乐、美术和语文课,没有科学课。故选 B。
4. C 解析·由表格内容可知,欢欢和天天都喜欢数学。故选 C。
5. A 解析·由欣欣一栏内容可知,欣欣今天有一节英语课。故选 A。
2. C 解析·由欣欣一栏内容可知,欣欣最喜欢的学科是数学。故选 C。
3. B 解析·由天天一栏内容可知,天天今天有数学、英语、音乐、美术和语文课,没有科学课。故选 B。
4. C 解析·由表格内容可知,欢欢和天天都喜欢数学。故选 C。
5. A 解析·由欣欣一栏内容可知,欣欣今天有一节英语课。故选 A。
查看更多完整答案,请扫码查看