2025年深圳市小学英语课堂跟踪五年级上册沪教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年深圳市小学英语课堂跟踪五年级上册沪教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年深圳市小学英语课堂跟踪五年级上册沪教版》

Ⅳ. 读短文,按要求做题。
David’s family is very poor. They want to sell (卖) their donkey to get money for food. On the way to the market (市场), a boy sees them and says, “You have a donkey but you are walking. Why don’t you ride your donkey?” Then David rides the donkey. Soon, they meet an old woman, “You are not a helpful son. Your father should ride the donkey.” says the old woman. Then David’s father rides the donkey. Later, they meet a farmer, “Your son should ride the donkey. He’s just a child.” says the farmer. Then David and his father ride the donkey together. Later, a young woman sees them, “Two people are on a donkey. You are too heavy (重的). Poor donkey!” she says. At this time, David and his father don’t ride the donkey. They are carrying the donkey to the market. But David can’t carry it. Suddenly, the donkey falls into the river. They have nothing to sell at the market.
i. 根据短文内容,用1—6给下列图片排顺序。

124365

ii. 根据短文内容,选择正确答案。
(
B
) 1. The boy thinks David and his father can ______.
A. play with the donkey B. ride the donkey C. eat the donkey
(
B
) 2. Who rides the donkey first?
A. The boy. B. David. C. David’s father.
(
A
) 3. The young woman thinks David and his father are unkind because ______.
A. it is difficult (困难的) for the donkey to carry two people
B. it is bad of David and his father to sell the donkey
C. David’s father should ride the donkey
(
C
) 4. What can we learn from this story?
A. It is good to walk to the market with a donkey.
B. Some people are not helpful.
C. Do what you think is right (正确的), not what other people say.
答案: ⅰ. 124365 ⅱ. 1.B 2.B 3.A 4.C

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭