2025年小学毕业生暑假必读英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年小学毕业生暑假必读英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年小学毕业生暑假必读英语》

四、阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
Spring is the best(最好的) season of the year. It's warm in spring. There are green trees and beautiful flowers everywhere(到处). It's nice to see so many beautiful things.
Now it is spring. People like doing sports in spring. Boys like playing football. Girls like dancing and singing. They are very happy. I like riding a bike in spring. So,I like spring best.
1. Spring is the best season of the year. (
T
)
2. I'm happy to see so many green trees and beautiful flowers. (
T
)
3. It's cool in spring. (
F
)
4. Girls like playing football. (
F
)
5. I like driving a car in spring. (
F
)
答案: 四、1. T 2. T 3. F 4. F 5. F
五、交际会话。
参考下列问题,和你的好朋友练一练,尝试说一段对话。
What's your favorite season?
How's the weather like?
What do you like to do in...?
答案: A: What's your favorite season?
B: My favorite season is spring.
A: How's the weather like in spring?
B: It's warm and sunny.
A: What do you like to do in spring?
B: I like to fly kites in the park. What about you? What's your favorite season?
A: I like winter best.
B: How's the weather like in winter?
A: It's cold and sometimes it snows.
B: What do you like to do in winter?
A: I like to make snowmen with my friends.
六、阅读下面的短文,并完成相应练习。
The Fog
There was a thick fog.
My older sister and I wanted to walk to the supermarket.
Mom said, “Don't get lost. ”
We walked and walked.
The fog was very thick.
We could not see the supermarket.
I asked my sister, “Where are we?”
My sister said, “We are lost. ”
I saw a house.
I wanted to ask for help.
I knocked on the front door.
Mom opened the door.
生词表
● fog 雾
● thick 厚的
● knock 敲
● front door 前门
(一)选择合适的单词完成句子。
fog Knock elder thick
1. The book is really big. It is really
thick
.
2. I am 13 years old but my
elder
brother is 15 years old.
3.
Knock
before you open the bathroom door.
4. All of the cars had to drive slowly. There was
fog
all around.
(二)根据短文内容选择正确答案。
1. What did they want to do? (
A
)
A. To buy something.
B. To fish in a river.
C. To see a movie.
D. To watch a parade.
2. Who got lost? (
C
)
A. Her sister. B. The mother.
C. The two girls. D. The father.
3. What was true at the end of the story? (
D
)
A. They found the store.
B. They helped their mother.
C. They liked the fog.
D. They were at home.
4. What is the main idea of the story? (
A
)
A. Being lost. B. Meeting a friend.
C. Singing outside. D. Taking a trip.
答案: 六、(一)1. thick 2. elder 3. Knock 4. fog
(二)1. A 2. C 3. D 4. A

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭