第27页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
Liu Tao: Do you like Science, Su Yang?
Su Yang: 1.
Liu Tao: Why?
Su Yang: 2.
Liu Tao: 3.
Su Yang: I went to the Science Museum.
Liu Tao: 4.
Su Yang: No. She went to see a fashion show.
Liu Tao: 5.
Su Yang: Yes. It was wonderful.
Su Yang: 1.
E
Liu Tao: Why?
Su Yang: 2.
C
Liu Tao: 3.
B
Su Yang: I went to the Science Museum.
Liu Tao: 4.
A
Su Yang: No. She went to see a fashion show.
Liu Tao: 5.
D
Su Yang: Yes. It was wonderful.
答案:
E 2. C 3. B . A 5. D
Saturday, 8th October, sunny
Today, I 1.
I 4.
Mike and his family went to a 7.
Ha! Ha! Our holidays were great fun.
Today, I 1.
came
back to school after the 2. National
Day 3. holiday
. Mike and I talked about our holidays.I 4.
visited
my aunt in Shanghai. I went to the Bund and the Shanghai 5. Museum
. I 6. saw
many interesting things.Mike and his family went to a 7.
farm
near Star Lake. They 8. picked
some oranges and went 9. fishing
. And Mike 10. caught
a big fish. He wanted to give me the fish. But I wasn't at home. So he ate it.Ha! Ha! Our holidays were great fun.
答案:
came 2.National . holiday 4. visited 5.Museum . saw . farm 8. picked 9.fishing . caught
( )1. Mike and Liu Tao went fishing
A. at home B. in Chengnan Park C. at school
( )2. They went to the park
A. on foot B. by bus C. by bike
( )3. Who cooked lunch?
A. Mike. B. Mike and Liu Tao. C. Mike's mother.
( )4. Mike and Liu Tao watched TV
A. in the morning B. in the afternoon C. in the evening
( )5. In the afternoon they
A. played football B. played basketball C. played table tennis
B
.A. at home B. in Chengnan Park C. at school
( )2. They went to the park
A
.A. on foot B. by bus C. by bike
( )3. Who cooked lunch?
B
A. Mike. B. Mike and Liu Tao. C. Mike's mother.
( )4. Mike and Liu Tao watched TV
B
.A. in the morning B. in the afternoon C. in the evening
( )5. In the afternoon they
C
.A. played football B. played basketball C. played table tennis
答案:
【解析】:
这是一道阅读理解题,主要考查学生对短文内容的理解和细节把握能力。题目给出了Mike的上周日活动描述,然后通过一系列问题来检验学生是否准确捕捉到了文中的关键信息。解答这类题目需要仔细阅读短文,对照问题,在文中找到相关依据,再逐一分析选项,选出最符合文意的答案。
【答案】:
1. B。根据短文中的“At about ten o'clock, we went to Chengnan Park on foot. And we fished there.”可知,Mike和Liu Tao去城南公园钓鱼,因此正确答案是B。
2. A。短文中明确提到“At about ten o'clock, we went to Chengnan Park on foot.”,说明他们是步行去的公园,所以选A。
3. B。文中提到“We cooked lunch at about 12 o'clock and it was delicious.”,这里的“我们”指的是Mike和Liu Tao,因此午餐是他们一起做的,选B。
4. B。根据短文中的“We watched TV after lunch.”可知,他们是在午饭后看电视的,而午饭通常是在中午,所以应该是在下午看电视,选B。
5. C。短文中提到“At about 4 o'clock in the afternoon, we played table tennis.”,说明他们在下午打了乒乓球,因此选C。
这是一道阅读理解题,主要考查学生对短文内容的理解和细节把握能力。题目给出了Mike的上周日活动描述,然后通过一系列问题来检验学生是否准确捕捉到了文中的关键信息。解答这类题目需要仔细阅读短文,对照问题,在文中找到相关依据,再逐一分析选项,选出最符合文意的答案。
【答案】:
1. B。根据短文中的“At about ten o'clock, we went to Chengnan Park on foot. And we fished there.”可知,Mike和Liu Tao去城南公园钓鱼,因此正确答案是B。
2. A。短文中明确提到“At about ten o'clock, we went to Chengnan Park on foot.”,说明他们是步行去的公园,所以选A。
3. B。文中提到“We cooked lunch at about 12 o'clock and it was delicious.”,这里的“我们”指的是Mike和Liu Tao,因此午餐是他们一起做的,选B。
4. B。根据短文中的“We watched TV after lunch.”可知,他们是在午饭后看电视的,而午饭通常是在中午,所以应该是在下午看电视,选B。
5. C。短文中提到“At about 4 o'clock in the afternoon, we played table tennis.”,说明他们在下午打了乒乓球,因此选C。
查看更多完整答案,请扫码查看