1. Last Sunday, I went hiking with my friends. We
2. I
3. There
4. We
5. It rained heavily. The boy couldn't
climbed up
the hill.2. I
brought
some drinks
to the playground this morning.3. There
were
some black clouds
in the sky just now. But it is sunny
now.4. We
went
to the city by bus
last weekend.5. It rained heavily. The boy couldn't
hold onto
the umbrella and it flew away
.
答案:
1. climbed up 2. brought; drinks 3. were; clouds; sunny 4. went; by bus 5. hold onto; flew away
When Lily was young, she lived a long way from her school. She went to school 1.
One day, the students went to see an animal 5.
by bus
. It 2. rained
a lot in her town, and Lily usually took an umbrella with her to school. But she always 3. lost
it on the bus, in the bookstore, or in shops. Her mum often 4. said
to her, "Umbrellas are expensive, Lily. Bring this one home after school!"One day, the students went to see an animal 5.
show
. On the way back home, Lily 6. could
not find her umbrella again. Suddenly, Lily 7. saw
an umbrella on the bus. "Great! This must be my umbrella. I have an umbrella 8. with
me home!" said Lily. So she 9. took
it home. Her mum saw it at the door and laughed. "But, Lily," she said, "the 10. weather
is fine today. You didn't take an umbrella out!"
答案:
1. by bus 2. rained 3. lost 4. said 5. show 6. could 7. saw 8. with 9. took 10. weather
三、(学科融合)阅读材料,完成下列任务。
Where does the wind come from? What makes the wind move all the time? Scientists tell us that it is the sun. The sun makes air move, and it makes the air blow. When the sun shines on the earth, it makes the earth hot. Then the earth makes the air hot. When the air becomes hotter, it also becomes lighter. The light air goes up. Cool air comes in to take the place of (代替) the hot air. The hot light air goes up higher and higher until it becomes cool. Then it comes down again, and then the earth makes it hot again, and it has to go up. When the air moves, we have wind.

任务一:根据材料内容,选择正确的答案。
(

(
A. The hot air is heavier than the cool air.
B. The cool air goes up to take the place of the hot air.
C. The air moves to make the wind.
(
a. The earth makes the air hot.
b. The hot air goes up.
c. The sun shines on the earth.
d. The hot air becomes cool.
A. a - b - c - d
B. b - a - c - d
C. c - a - b - d
(
A. how the wind comes into being (形成)
B. what the wind is
C. when we have the wind
任务二:根据材料内容,完成句子。
1. "When the air becomes hotter, it also becomes lighter. " Here "it" means
2. The word "light" in the passage means "
Where does the wind come from? What makes the wind move all the time? Scientists tell us that it is the sun. The sun makes air move, and it makes the air blow. When the sun shines on the earth, it makes the earth hot. Then the earth makes the air hot. When the air becomes hotter, it also becomes lighter. The light air goes up. Cool air comes in to take the place of (代替) the hot air. The hot light air goes up higher and higher until it becomes cool. Then it comes down again, and then the earth makes it hot again, and it has to go up. When the air moves, we have wind.
任务一:根据材料内容,选择正确的答案。
(
B
)1. Where does the wind come from?(
C
)2. Which is right?A. The hot air is heavier than the cool air.
B. The cool air goes up to take the place of the hot air.
C. The air moves to make the wind.
(
C
)3. Which is the right order?a. The earth makes the air hot.
b. The hot air goes up.
c. The sun shines on the earth.
d. The hot air becomes cool.
A. a - b - c - d
B. b - a - c - d
C. c - a - b - d
(
A
)4. The passage mainly tells us ______.A. how the wind comes into being (形成)
B. what the wind is
C. when we have the wind
任务二:根据材料内容,完成句子。
1. "When the air becomes hotter, it also becomes lighter. " Here "it" means
the air
in English.2. The word "light" in the passage means "
轻的
" in Chinese.
答案:
任务一:1. B 解析 根据短文的第三、四句可知,是太阳使风得以形成。
2. C 解析 根据短文可知,热空气比冷空气轻,热空气上升,冷空气到热空气原来的位置,空气的流动形成了风。
3. C 解析 根据短文可知,太阳照射地面,地面的高温使得空气变热,地面的热空气上升,到高空形成冷空气再下降。
4. A 解析 根据短文可知,文章主要讲述了风的形成过程。
任务二:1. the air 解析 根据句意可知,当空气变得更热的时候,它也会变得更轻,it 在这里指代 the air。
2. 轻的 妙招 猜测词义法指的是根据文中信息或生活经验来猜测生词意思的一种方法。遇到生词时,我们可以试着通过联系上下文中的同义词、反义词或逻辑关系等进行猜测,也可以根据生活常识和经验来进行猜测。本题可根据常识以及上下文的逻辑关系进行猜测,较轻的空气会上升,故 light 意为"轻的"。
2. C 解析 根据短文可知,热空气比冷空气轻,热空气上升,冷空气到热空气原来的位置,空气的流动形成了风。
3. C 解析 根据短文可知,太阳照射地面,地面的高温使得空气变热,地面的热空气上升,到高空形成冷空气再下降。
4. A 解析 根据短文可知,文章主要讲述了风的形成过程。
任务二:1. the air 解析 根据句意可知,当空气变得更热的时候,它也会变得更轻,it 在这里指代 the air。
2. 轻的 妙招 猜测词义法指的是根据文中信息或生活经验来猜测生词意思的一种方法。遇到生词时,我们可以试着通过联系上下文中的同义词、反义词或逻辑关系等进行猜测,也可以根据生活常识和经验来进行猜测。本题可根据常识以及上下文的逻辑关系进行猜测,较轻的空气会上升,故 light 意为"轻的"。
查看更多完整答案,请扫码查看