2025年黄冈金牌之路练闯考八年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年黄冈金牌之路练闯考八年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年黄冈金牌之路练闯考八年级英语上册人教版》

(
B
)24. You will always be welcome ____ you come here.
A.however
B.whenever
C.whoever
D.wherever
答案: B
(
A
)25. ____ special robots we saw on the Spring Festival Gala (春晚)!
A.What
B.What a
C.How
D.How a
答案: A
六、阅读理解。
It was about 10 years ago, on a cold, grey winter day when it snowed heavily. As I knocked on Dad's door and stepped into his house, warm steam came from the kitchen. It touched my nose and suddenly I felt like I were 8 years old again. Dad was making Grandma's special sauce.
When I was a child, Grandma would make us an Italian meal every Sunday. She would slowly cook her spaghetti sauce for hours, throwing in olive oil, salt, sugar, pepper, bay leaves and garlic. Then she would drop in potatoes, chicken, meatballs and sometimes even steak. When it was ready, we would mix it with the spaghetti and add cheese on the top. It always left us full and made us happy.
I sat down when Dad made me a plate. I felt like a boy again. We talked about those old times and laughed about the memories, both good and bad. And I noticed something too. I didn't feel cold any more. My heart was warm, and my spirit was light.
Dad and Grandma have been gone for years now. I still miss them both every day. Although my daughter and I both know how to make Grandma's special sauce, we don't cook it as often as we should. No matter how hard I try, I can never get it
quite right. Maybe I am missing an ingredient. Or maybe it was just the love they put in that made it so delicious. Either way, this winter, I am going to make it again. I need its warmth. I need its goodness.
(
D
)26. What brought the writer back to his childhood?
A. His wet clothes.
B. A cold, grey winter day.
C. A heart-to-heart talk with his dad.
D. The familiar smell of the spaghetti sauce.
(
A
)27. Which of the following is NOT mentioned in Paragraph 2?
A. Why the writer liked Sunday.
B. How the writer ate the sauce.
C. What Grandma used to make the sauce.
D. How the writer felt after eating the meal.
(
B
)28. How did the writer feel after having the meal made by his dad?
A. Fun and moved.
B. Warm and relaxed.
C. Sad and disappointed.
D. Happy and surprised.
(
C
)29. According to the writer, what might make the sauce taste better?
A. The steak.
B. The time of year.
C. The love put into it.
D. The person he cooked it with.
(
B
)30. What's the best title for the passage?
A. My Grandma
B. Cooking with Love
C. A Visit After Winter
D. How to Make Spaghetti Sauce
答案: 26.D 27.A 28.B 29.C 30.B

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭