2025年新概念英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年新概念英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年新概念英语》

Ⅶ. 完形填空 根据短文内容,选择正确答案。(10分) 【西宁·中考真题】
If you travel to some towns in Thailand, you'll be lucky enough to be served by guides — monkeys. The monkeys are always ready to help you. When you are 51______ you only have to point at your own stomach and they will show you to a restaurant. 52______ you are tired, put your hands behind your head and the monkeys will take you to a 53______. You don't feel 54______ when they put their hands in front of you after they have 55______ you. They just hope you can give them a little money as a tip. After you have given them the money, they'll wave their hands to say 56______.
Believe it or not, these monkeys are graduates of the School for Monkeys in Thailand, where they were 57______ for one year. These monkey 58______ are not the only ones in the world. Some are now being trained as 59______ in an American medical college. These monkeys are expected to 60______ patients in hospital after they have graduated from the school.
( ) 51.
C

( ) 52.
B

( ) 53.
D

( ) 54.
A

( ) 55.
A

( ) 56.
C

( ) 57.
B

( ) 58.
A

( ) 59.
D

( ) 60.
B
答案: 51. C【解析】考查细节,由句中的 stomach 和 restaurant 可知是饿了。52. B【解析】考查状语从句,根据下文 the monkeys will take you...53. D【解析】考查名词辨析,根据上文 you are tired 得知。54. A【解析】考查形容词辨析,surprised 惊奇的;lonely 孤独的;glad 高兴的;worried 担心的。55. A【解析】考查动词辨析,help 帮助;feed 喂;catch 抓住;watch 观看。56. C【解析】考查名词辨析,wish 愿望;luck 幸运;good-bye 再见;hello 你好。57. B【解析】考查动词辨析,tell 告诉,train 训练,close 关上,learn 学习。58. A【解析】考查名词辨析,student 学生;teacher 老师;doctor 医生;king 国王。59. D【解析】考查名词辨析,animal 动物;soldier 战士; guide 导游; nurse 护士。60. B【解析】考查动词短语辨析,look for 寻找; look after 照顾; look at 看; take care 当心。
Ⅷ. 阅读理解 根据短文内容,回答下列问题。(10分) 【天津·中考真题】
Some children are afraid to go to the dentist, but not me. I'm a boy of eight and I have a funny dentist. His name is Dr. Smileyface. I don't think that's his real name, but that's what he tells all the children who came to see him.
He has a cool waiting room. It has video games and a big toy box. Dr. Smileyface always wears funny hats. Sometimes he has his face painted. He asks funny questions like "Are you married yet?" and "Do you eat flowers to make your breath smell so sweet?" That makes me laugh. One time, he told me this joke, "What has lots of teeth but never goes to the dentist? A comb!" When I laughed, he pulled my teeth. It didn't hurt at all! He also teaches me how to take care of my teeth in an interesting way. Before I leave, he always gives me a surprise. Last week he gave me a toy ship and I liked it very much.
61. How does the writer feel when he goes to the dentist?
A. Angry.
B. Afraid.
C. Sad.
D. Happy.
62. What does Dr. Smileyface teach the writer to do?
A. How to laugh.
B. How to take care of his teeth.
C. To eat flowers.
D. To paint his face.
63. What did Dr. Smileyface give the writer last week?
A. A toy ship.
B. A toy box.
C. A comb.
D. Flowers.
64. What's in his waiting room?
A. There is a big toy box and video games.
B. There is a comb and some flowers.
C. There is a toy ship and some toy cars.
D. There is a dentist and a boy.
65. What is the dentist's real name?
A. Dr. Li.
B. Dr. Smileyface.
C. Dr. Williams.
D. We don't know.
答案: 61. D【解析】推理判断题。根据第一段的第一行并结合全文得知,作者去看牙时感觉很快乐。62. B【解析】细节理解题。根据第二段倒数第三句可得知。63. A【解析】细节理解题。根据第二段最后一句可得知。64. A 65. D

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭