第77页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
Passage 62 Lifeblood of the Earth
阅读量:107词 | 难度:★★★☆☆ | 建议用时:6分钟 | 正确率:______ /5
Water is the lifeblood of the Earth. It is everywhere around us. It runs through mountains and valleys. It forms rivers, lakes and oceans. Water is also in the air.

Water is very important for living things. Without water, there can be no life on the Earth. All animals and plants need water. Humans also need water. We need water to drink, to cook, to do some cleaning and so on. But we are short of water now. We should save water in daily life.
Clean water has no colour or smell. But polluted(受污染的) water is dirty and it has a smell. It can make humans, plants and animals sick. We need to protect water. To protect water is to protect our life.
思维新题
根据短文内容,判断下列句子的正(T)误(F)。
(
(
(
(
(
阅读量:107词 | 难度:★★★☆☆ | 建议用时:6分钟 | 正确率:______ /5
Water is the lifeblood of the Earth. It is everywhere around us. It runs through mountains and valleys. It forms rivers, lakes and oceans. Water is also in the air.
Water is very important for living things. Without water, there can be no life on the Earth. All animals and plants need water. Humans also need water. We need water to drink, to cook, to do some cleaning and so on. But we are short of water now. We should save water in daily life.
Clean water has no colour or smell. But polluted(受污染的) water is dirty and it has a smell. It can make humans, plants and animals sick. We need to protect water. To protect water is to protect our life.
思维新题
根据短文内容,判断下列句子的正(T)误(F)。
(
T
)1. Rivers, lakes and oceans are all made of water.(
F
)2. Some animals don't need water to grow.(
T
)3. We drink water and use water to do many things.(
F
)4. Both clean water and polluted water have no colour or smell.(
T
)5. It's important for us to protect water.
答案:
1. T 【细节理解题】由短文中的“Water...It forms rivers, lakes and oceans.”可知,水形成了河流、湖泊和海洋。
2. F 【细节理解题】由短文中的“Without water, there can be no life on the Earth. All animals and plants need water.”可知,所有的动物都需要水才能长大。
3. T 【细节理解题】由短文中的“We need water to drink, to cook, to do some cleaning and so on.”可知,我们需要喝水,并用水做很多事。
4. F 【细节理解题】由短文中的“Clean water has no colour or smell. But polluted water is dirty and it has a smell.”可知,干净的水没有颜色也没有气味,但是被污染的水很脏,而且有臭味。
5. T 【细节理解题】通读全文并由短文中的“We need to protect water. To protect water is to protect our life.”可知,保护水就是保护我们的生命,故保护水对我们很重要。
2. F 【细节理解题】由短文中的“Without water, there can be no life on the Earth. All animals and plants need water.”可知,所有的动物都需要水才能长大。
3. T 【细节理解题】由短文中的“We need water to drink, to cook, to do some cleaning and so on.”可知,我们需要喝水,并用水做很多事。
4. F 【细节理解题】由短文中的“Clean water has no colour or smell. But polluted water is dirty and it has a smell.”可知,干净的水没有颜色也没有气味,但是被污染的水很脏,而且有臭味。
5. T 【细节理解题】通读全文并由短文中的“We need to protect water. To protect water is to protect our life.”可知,保护水就是保护我们的生命,故保护水对我们很重要。
查看更多完整答案,请扫码查看