第68页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
Thursday/Week 9
阅读短文,根据短文内容完成下面的表格。(每空最多填两词)
题型:任务型阅读
主题:社会变迁
语篇类型:说明文
词数:300
难度:
建议用时:8分钟
The island of Nauru is one of the world's smallest countries. Located northeast of Australia in the Pacific Ocean, it's just 21 square kilometers in size.
As sea levels around the world rise, Nauru's future is at risk. But as a small country, it doesn't have the resources to protect itself from the water.

So to raise money, the island is selling citizenship (公民身份) for 105,000.
Most of Nauru is uninhabitable (无法居住的) because of nearly 100 years of mining (采矿), which left behind a barren landscape (贫瘠的景观). As a result, nearly all of the island's 12,500 people live along the coast-right in the path of rising seas.
The government says the money from passport (护照) sales will help move 90% of the population to higher ground and build a new community there.
Most of these new passport holders will probably never visit Nauru, according to Kirstin Surak, a professor at the London School of Economics.
But as a Nauru passport gives visa-free access (免签证进入) to 89 countries, including the UK and Singapore, getting citizenship may give people more freedom to travel and live internationally. For those with weaker passports, this can be especially valuable, Surak told CNN.
*Nauru had a similar passport program in the mid-1990s, but it was discovered that criminals (罪犯) were using Nauru passports to enter other countries under false identities.
The Nauru government promises stricter background checks this time, and anyone with a criminal history will not be able to get citizenship. And anyone from countries the United Nations considers "high risk," such as Russia or North Korea, will not be allowed to apply.
The island expects to earn 5.6 million in the first year, and aims to reach 42 million a year from the passport program.
A tiny island nation sells 1 for survival (生存)
Background
It is in the 2 of Australia in the Pacific Ocean.
Rising sea levels around the world put Nauru's future 3.
Policies
A Nauru passport gives visa-free access to 89 countries. It can be worthy for those with 4 passports.
People from 5 and North Korea can't be allowed to apply for passports.
阅读短文,根据短文内容完成下面的表格。(每空最多填两词)
题型:任务型阅读
主题:社会变迁
语篇类型:说明文
词数:300
难度:
建议用时:8分钟
The island of Nauru is one of the world's smallest countries. Located northeast of Australia in the Pacific Ocean, it's just 21 square kilometers in size.
As sea levels around the world rise, Nauru's future is at risk. But as a small country, it doesn't have the resources to protect itself from the water.
So to raise money, the island is selling citizenship (公民身份) for 105,000.
Most of Nauru is uninhabitable (无法居住的) because of nearly 100 years of mining (采矿), which left behind a barren landscape (贫瘠的景观). As a result, nearly all of the island's 12,500 people live along the coast-right in the path of rising seas.
The government says the money from passport (护照) sales will help move 90% of the population to higher ground and build a new community there.
Most of these new passport holders will probably never visit Nauru, according to Kirstin Surak, a professor at the London School of Economics.
But as a Nauru passport gives visa-free access (免签证进入) to 89 countries, including the UK and Singapore, getting citizenship may give people more freedom to travel and live internationally. For those with weaker passports, this can be especially valuable, Surak told CNN.
*Nauru had a similar passport program in the mid-1990s, but it was discovered that criminals (罪犯) were using Nauru passports to enter other countries under false identities.
The Nauru government promises stricter background checks this time, and anyone with a criminal history will not be able to get citizenship. And anyone from countries the United Nations considers "high risk," such as Russia or North Korea, will not be allowed to apply.
The island expects to earn 5.6 million in the first year, and aims to reach 42 million a year from the passport program.
A tiny island nation sells 1 for survival (生存)
Background
It is in the 2 of Australia in the Pacific Ocean.
Rising sea levels around the world put Nauru's future 3.
Policies
A Nauru passport gives visa-free access to 89 countries. It can be worthy for those with 4 passports.
People from 5 and North Korea can't be allowed to apply for passports.
答案:
1. citizenship/passports 本文主要讲的是岛国瑙鲁为了将来的生存而筹集资金,以10.5万美元的价格出售公民身份或护照。
2. northeast 由第一段的第二句可知,瑙鲁岛位于澳大利亚东北部的太平洋上。northeast 意为“东北部”。
3. at risk 由第二段的第一句可知,全球海平面上升使瑙鲁的未来处于危险之中。at risk 意为“处在危险中”。
4. weaker 由倒数第四段可知,由于瑙鲁护照可以免签证进入包括英国和新加坡在内的89个国家,获得公民身份可能会让人们在国际旅行和居住方面拥有更多自由。对于那些护照较弱的人来说,这尤其有价值。weak 意为“弱的”,这里应填其比较级。
5. Russia 由倒数第二段的最后一句可知,俄罗斯人和朝鲜人不被允许申请护照。
2. northeast 由第一段的第二句可知,瑙鲁岛位于澳大利亚东北部的太平洋上。northeast 意为“东北部”。
3. at risk 由第二段的第一句可知,全球海平面上升使瑙鲁的未来处于危险之中。at risk 意为“处在危险中”。
4. weaker 由倒数第四段可知,由于瑙鲁护照可以免签证进入包括英国和新加坡在内的89个国家,获得公民身份可能会让人们在国际旅行和居住方面拥有更多自由。对于那些护照较弱的人来说,这尤其有价值。weak 意为“弱的”,这里应填其比较级。
5. Russia 由倒数第二段的最后一句可知,俄罗斯人和朝鲜人不被允许申请护照。
查看更多完整答案,请扫码查看