2025年暑假作业河北美术出版社七年级英语人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年暑假作业河北美术出版社七年级英语人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年暑假作业河北美术出版社七年级英语人教版》

Ⅵ. 阅读理解。
阅读下面短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。
In the Warring States Period, a man from the State of Chu once got an unusual pearl(珍珠) from a big river. He decided to sell it.
The man thought, “I will sell the pearl for more money if I put it in a good-looking box.” So he made a wooden box at home and decorated it with precious(珍贵的) jewellery. Then he put the pearl into the box and went to the market.
A man from the State of Zheng saw the beautiful box. He liked the box and decided to buy it. He took out the pearl and gave it back to the man from the State of Chu.
“I will take the box only. The pearl is useless to me. You can keep it for yourself,” the man from the State of Zheng said. He paid for the box and went away happily.
The man from the State of Chu could not understand this. He thought, “The man paid so much only for the box. Why didn't he take the pearl?”
Some people may choose in a wrong way because they have bad judgement(判断力).
1. Why did the man from the State of Chu make a beautiful box?
A. To pay for the pearl.
B. To sell the pearl for more money.
C. To keep it for himself.
D. To send it to his friend as a gift.
2. What does the underlined word “it” in Paragraph 2 refer to?
A. Much money.
B. The wooden box.
C. The unusual pearl.
D. A beautiful feather.
3. How did the man from the State of Chu feel when the man from the State of Zheng didn't take the pearl?
A. Sad.
B. Angry.
C. Worried.
D. Surprised.
4. What can we learn from the story?
A. Practice makes perfect.
B. When in Rome, do as the Romans do.
C. Don't judge things only by how they look.
D. The grass is always greener on the other side.
答案: 1~4 BCDC
Ⅶ. 阅读表达。
阅读下面短文,简略回答问题。
Once upon a time, there was a salt seller. He used to carry the salt bag on his donkey(驴) to the market. Along the way, they had to cross a river.
One day, when they crossed the river, the donkey slipped(滑倒) and the salt bag fell into the water. The salt seller helped the donkey get out of the water. The donkey noticed that the bag became lighter — some of the salt dissolved(溶解) in water. The donkey was so happy.
The next day, as they crossed the river, the donkey slipped into the water on purpose(故意地). Like the day before, his bag soon became lighter. The excited donkey decided to keep using this trick.
However, the salt seller came to understand the trick and decided to teach the donkey a lesson. On the third day, he put a cotton(棉花) bag on the donkey. As they reached the river, the donkey once again played the same trick. What happened this time? When the donkey came out of the water, he noticed how heavy his bag was. He could hardly walk, but the salt seller made him carry on until they arrived at the market.
1. Where did the salt seller do business(生意)?
2. Why was the donkey happy on the first day?
3. What do the underlined words “this trick” in Paragraph 3 refer to?
4. How was the cotton bag after the donkey got out of water?
5. How do you like the salt seller?
答案: 1. At the market.
2. Because the salt bag became lighter.
3. Slipping into the water on purpose.
4. It became very heavy.
5. He is clever/smart/wise/...

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭