2025年暑假作业五年级英语湘少版教育科学出版社
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年暑假作业五年级英语湘少版教育科学出版社 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
二、用“____”标出句子中错误的部分,并在横线上改正。
1. Dongdong wants visit me. ________
2. You can get on in City Park Station. ________
3. Anne come out from the station. ________
4. What do I get to the post office? ________
1. Dongdong wants visit me. ________
2. You can get on in City Park Station. ________
3. Anne come out from the station. ________
4. What do I get to the post office? ________
答案:
解:
1. 句子中错误的部分是“visit”,应改为“to visit”。因为“want to do sth.”是固定搭配,表示“想要做某事”。
2. 句子中错误的部分是“get on”,应改为“get off”。“get off”表示“下车”,根据语境,在车站应该是下车。
3. 句子中错误的部分是“come”,应改为“comes”。因为主语“Anne”是第三人称单数,一般现在时中动词要用第三人称单数形式。
4. 句子中错误的部分是“What”,应改为“How”。“How”表示“如何”,询问方式,“What”表示“什么”,不符合语境。
综上,答案依次为:
1. ~~visit~~;to visit
2. ~~get on~~;get off
3. ~~come~~;comes
4. ~~What~~;How
1. 句子中错误的部分是“visit”,应改为“to visit”。因为“want to do sth.”是固定搭配,表示“想要做某事”。
2. 句子中错误的部分是“get on”,应改为“get off”。“get off”表示“下车”,根据语境,在车站应该是下车。
3. 句子中错误的部分是“come”,应改为“comes”。因为主语“Anne”是第三人称单数,一般现在时中动词要用第三人称单数形式。
4. 句子中错误的部分是“What”,应改为“How”。“How”表示“如何”,询问方式,“What”表示“什么”,不符合语境。
综上,答案依次为:
1. ~~visit~~;to visit
2. ~~get on~~;get off
3. ~~come~~;comes
4. ~~What~~;How
三、阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
Jack is a schoolboy. He is eleven. It's nice and sunny today. Jack and his friends want to have a picnic in the park. They go there by bike. On the way, they buy some bread, some drinks and a lot of snacks. Now they are in the park. There are many children in the park. A boy and a girl are riding bikes. Some boys are playing games. Jack and his friends are sitting under a big tree. They are eating happily!
( )1. Jack is eleven years old.
( )2. Jack goes to the beach by bus.
( )3. Jack and his friends buy some food on their way.
( )4. Jack and his friends are eating the food near a small tree.
( )5. Jack and his friends are having a good time.
Jack is a schoolboy. He is eleven. It's nice and sunny today. Jack and his friends want to have a picnic in the park. They go there by bike. On the way, they buy some bread, some drinks and a lot of snacks. Now they are in the park. There are many children in the park. A boy and a girl are riding bikes. Some boys are playing games. Jack and his friends are sitting under a big tree. They are eating happily!
( )1. Jack is eleven years old.
( )2. Jack goes to the beach by bus.
( )3. Jack and his friends buy some food on their way.
( )4. Jack and his friends are eating the food near a small tree.
( )5. Jack and his friends are having a good time.
答案:
解:
1. 根据短文“He is eleven.”可知杰克十一岁,与句子“Jack is eleven years old.”表述一致,所以该句正确,答案为T。
2. 短文提到“They go there by bike.”,“there”指公园,而句子说“Jack goes to the beach by bus.”,去的地点和交通方式都与原文不符,所以该句错误,答案为F。
3. 由“On the way, they buy some bread, some drinks and a lot of snacks.”可知他们在路上买了食物(面包、饮料、零食都属于食物范畴),与句子“Jack and his friends buy some food on their way.”表述一致,所以该句正确,答案为T。
4. 短文说“Jack and his friends are sitting under a big tree.”,而句子说“near a small tree”,树的大小与原文不符,所以该句错误,答案为F。
5. 从“They are eating happily!”能看出他们玩得开心,与句子“Jack and his friends are having a good time.”表述一致,所以该句正确,答案为T。
综上,答案依次为T、F、T、F、T。
1. 根据短文“He is eleven.”可知杰克十一岁,与句子“Jack is eleven years old.”表述一致,所以该句正确,答案为T。
2. 短文提到“They go there by bike.”,“there”指公园,而句子说“Jack goes to the beach by bus.”,去的地点和交通方式都与原文不符,所以该句错误,答案为F。
3. 由“On the way, they buy some bread, some drinks and a lot of snacks.”可知他们在路上买了食物(面包、饮料、零食都属于食物范畴),与句子“Jack and his friends buy some food on their way.”表述一致,所以该句正确,答案为T。
4. 短文说“Jack and his friends are sitting under a big tree.”,而句子说“near a small tree”,树的大小与原文不符,所以该句错误,答案为F。
5. 从“They are eating happily!”能看出他们玩得开心,与句子“Jack and his friends are having a good time.”表述一致,所以该句正确,答案为T。
综上,答案依次为T、F、T、F、T。
查看更多完整答案,请扫码查看