2025年暑假作业五年级英语湘少版教育科学出版社
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年暑假作业五年级英语湘少版教育科学出版社 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
一、连词成句。
1. writer my uncle is a
________________________.
2. a isn’t in cinema this there village
________________________.
3. he to her kind is friends
________________________.
4. interesting are the stories
________________________.
1. writer my uncle is a
________________________.
2. a isn’t in cinema this there village
________________________.
3. he to her kind is friends
________________________.
4. interesting are the stories
________________________.
答案:
1. My uncle is a writer
2. There isn't a cinema in this village
3. He is kind to her friends
4. The stories are interesting
2. There isn't a cinema in this village
3. He is kind to her friends
4. The stories are interesting
二、阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
Linda is ten years old. She comes from the USA. She is a little overweight. But she is tall. She has a round face like an apple. She has big eyes, big ears, a big nose, and a small mouth. She also has long hair. She looks very beautiful. She likes yellow. She is often in yellow clothes and dresses. But today she is wearing a white T-shirt and a pair of red shoes. She likes reading. In the morning, she often reads English stories. And she likes little animals. She has a little black cat at home. We all like her very much.
( )1. Linda is 11 years old.
( )2. Linda likes yellow clothes and dresses.
( )3. Today Linda is wearing a red T-shirt and a pair of red shoes.
( )4. Linda doesn’t like reading.
( )5. Linda has a little white cat.
Linda is ten years old. She comes from the USA. She is a little overweight. But she is tall. She has a round face like an apple. She has big eyes, big ears, a big nose, and a small mouth. She also has long hair. She looks very beautiful. She likes yellow. She is often in yellow clothes and dresses. But today she is wearing a white T-shirt and a pair of red shoes. She likes reading. In the morning, she often reads English stories. And she likes little animals. She has a little black cat at home. We all like her very much.
( )1. Linda is 11 years old.
( )2. Linda likes yellow clothes and dresses.
( )3. Today Linda is wearing a red T-shirt and a pair of red shoes.
( )4. Linda doesn’t like reading.
( )5. Linda has a little white cat.
答案:
解:
1. 根据短文“Linda is ten years old.”可知,Linda 是 10 岁,不是 11 岁,所以该句错误,答案为 F。
2. 由“She likes yellow. She is often in yellow clothes and dresses.”可知,Linda 喜欢黄色的衣服和连衣裙,该句正确,答案为 T。
3. 从“But today she is wearing a white T - shirt and a pair of red shoes.”可知,今天她穿的是白色 T 恤和红色鞋子,不是红色 T 恤,该句错误,答案为 F。
4. 依据“She likes reading.”可知,Linda 喜欢阅读,该句错误,答案为 F。
5. 按照“She has a little black cat at home.”可知,她有一只小黑猫,不是小白猫,该句错误,答案为 F。
综上,答案依次为:1. F;2. T;3. F;4. F;5. F。
1. 根据短文“Linda is ten years old.”可知,Linda 是 10 岁,不是 11 岁,所以该句错误,答案为 F。
2. 由“She likes yellow. She is often in yellow clothes and dresses.”可知,Linda 喜欢黄色的衣服和连衣裙,该句正确,答案为 T。
3. 从“But today she is wearing a white T - shirt and a pair of red shoes.”可知,今天她穿的是白色 T 恤和红色鞋子,不是红色 T 恤,该句错误,答案为 F。
4. 依据“She likes reading.”可知,Linda 喜欢阅读,该句错误,答案为 F。
5. 按照“She has a little black cat at home.”可知,她有一只小黑猫,不是小白猫,该句错误,答案为 F。
综上,答案依次为:1. F;2. T;3. F;4. F;5. F。
查看更多完整答案,请扫码查看