十二 阅读短文,判断正(T)误(F)。(5分)
People can have a two-day good rest at weekends. Everyone spends weekends in his or her own way. Some people go out to enjoy themselves or get together with their family and friends. Some people relax by listening to music, reading books or watching films. Others are more active(活跃的) by playing basketball, swimming or dancing. I often have a picnic with my friends in the park at weekends. That's cool! Sometimes I go to the library to study. I can learn a lot from reading. Outing is my favourite way of spending weekends. Weekends are always enjoyable(有乐趣的) for me.
( )1. People can have a two-day good rest at weekends.
( )2. Everyone spends weekends in the same way.
( )3. Some people relax by watching films at weekends.
( )4. Swimming is the writer's favourite way of spending weekends.
( )5. Reading can help the writer learn a lot.
People can have a two-day good rest at weekends. Everyone spends weekends in his or her own way. Some people go out to enjoy themselves or get together with their family and friends. Some people relax by listening to music, reading books or watching films. Others are more active(活跃的) by playing basketball, swimming or dancing. I often have a picnic with my friends in the park at weekends. That's cool! Sometimes I go to the library to study. I can learn a lot from reading. Outing is my favourite way of spending weekends. Weekends are always enjoyable(有乐趣的) for me.
( )1. People can have a two-day good rest at weekends.
( )2. Everyone spends weekends in the same way.
( )3. Some people relax by watching films at weekends.
( )4. Swimming is the writer's favourite way of spending weekends.
( )5. Reading can help the writer learn a lot.
答案:
1. T 2. F 3. T 4. F 解析:根据“Outing is my favourite way of spending weekends.”可知,作者最喜欢的过周末的方式是外出游玩,而不是游泳。故填F。5. T
十三 周末,Henry一家外出度假了,看看他们都做了些什么吧!阅读短文,完成下列任务。(9分)
At the weekend, Henry's whole family get out on holiday. Dad puts things into the car. All the children help him. They are excited.
They stop in front of a cafe on the road. They get some drinks in the cafe. Mum and Dad have some coffee, and the children have some milk.
They arrive at their house in the middle of the forest. There are trees around the house. The house is small but comfortable. There is a table next to the house. Children can eat and play in the yard.
After dinner, children play in the living room. Two children watch TV. The other two listen to music. How relaxed they are!
At night, they all go out and sit around the fire. Mum cooks delicious food. Dad tells children stories. The family spend a great time together.
(一)根据短文内容,给下列图片排序。(5分)

(二)根据短文内容,选择正确的答案。(4分)
( )1. Henry's family spend the holiday in/by a ____.
( )2. The house is ____.
A.with no yard
B.in front of a cafe
C.not big but comfortable
At the weekend, Henry's whole family get out on holiday. Dad puts things into the car. All the children help him. They are excited.
They stop in front of a cafe on the road. They get some drinks in the cafe. Mum and Dad have some coffee, and the children have some milk.
They arrive at their house in the middle of the forest. There are trees around the house. The house is small but comfortable. There is a table next to the house. Children can eat and play in the yard.
After dinner, children play in the living room. Two children watch TV. The other two listen to music. How relaxed they are!
At night, they all go out and sit around the fire. Mum cooks delicious food. Dad tells children stories. The family spend a great time together.
(一)根据短文内容,给下列图片排序。(5分)
(二)根据短文内容,选择正确的答案。(4分)
( )1. Henry's family spend the holiday in/by a ____.
( )2. The house is ____.
A.with no yard
B.in front of a cafe
C.not big but comfortable
答案:
(一)2 1 4 5 3 (二)1. A 解析:根据“They arrive at their house in the middle of the forest.”可知,Henry一家是在森林中的房子里度假的。故选A。2. C
查看更多完整答案,请扫码查看