4.(★★★☆☆)按要求改写句子。
(1)There are some tomatoes in the box now. (用 yesterday 替换 now)
______
(2)There was not a gym in my school ten years ago. (写出同义句)
______
(3)The post office was small. (就画线部分提问)
______
(1)There are some tomatoes in the box now. (用 yesterday 替换 now)
______
(2)There was not a gym in my school ten years ago. (写出同义句)
______
(3)The post office was small. (就画线部分提问)
______
答案:
(1)There were some tomatoes in the box yesterday.
(2)There was no gym in my school ten years ago.
(3)What was the post office like?
(1)There were some tomatoes in the box yesterday.
(2)There was no gym in my school ten years ago.
(3)What was the post office like?
5.(★★★★☆)根据短文内容选择正确答案。
Dongdong was very excited. His father bought him a computer. It was his birthday present. He could email his friends in Australia. He could do his homework on the computer, too. Dongdong wanted to learn drawing and painting on the computer. Peter taught him. Then Peter showed him how to search for(搜索) a lot of things on the computer. He also showed Dongdong some computer games. He told Dongdong, “Don’t play computer games too often. It is not good for your eyes.”
()(1)Dongdong’s father bought him ______ for his birthday.
A. a watch B. a bike C. a computer
()(2)When Dongdong got his present from his father, he was very ______.
A. angry B. excited C. worried
()(3)With the computer, Dongdong could ______ his friends in Australia.
A. chat with B. learn English with C. email
()(4)Peter taught Dongdong to draw and ______ on the computer.
A. paint B. sing C. read
Dongdong was very excited. His father bought him a computer. It was his birthday present. He could email his friends in Australia. He could do his homework on the computer, too. Dongdong wanted to learn drawing and painting on the computer. Peter taught him. Then Peter showed him how to search for(搜索) a lot of things on the computer. He also showed Dongdong some computer games. He told Dongdong, “Don’t play computer games too often. It is not good for your eyes.”
()(1)Dongdong’s father bought him ______ for his birthday.
A. a watch B. a bike C. a computer
()(2)When Dongdong got his present from his father, he was very ______.
A. angry B. excited C. worried
()(3)With the computer, Dongdong could ______ his friends in Australia.
A. chat with B. learn English with C. email
()(4)Peter taught Dongdong to draw and ______ on the computer.
A. paint B. sing C. read
答案:
(1)C;
(2)B;
(3)C;
(4)A
(1)C;
(2)B;
(3)C;
(4)A
6.(★★★★☆)根据短文内容补全表格并判断句子正(T)误(F)。
There is a park near my house. Three years ago, it was small. Now, it is very big. There is a lake in the park. Before, the water was dirty. People didn’t like it. Now, the water is clean. Many people like to go boating on the lake. Some people like to fish in the lake. I like to walk in the park. Before, there were many tall trees. Now, there are trees, grass and flowers. They are beautiful. Many children like to play in the park. There are many people doing exercise in the park in the morning. I like the park.

()(6)The park is near my house.
()(7)People don’t like the park now.
()(8)Many people like to go boating on the lake in the park.
()(9)Now, there are no trees.
()(10)There are many people swimming in the park in the morning.
There is a park near my house. Three years ago, it was small. Now, it is very big. There is a lake in the park. Before, the water was dirty. People didn’t like it. Now, the water is clean. Many people like to go boating on the lake. Some people like to fish in the lake. I like to walk in the park. Before, there were many tall trees. Now, there are trees, grass and flowers. They are beautiful. Many children like to play in the park. There are many people doing exercise in the park in the morning. I like the park.
()(6)The park is near my house.
()(7)People don’t like the park now.
()(8)Many people like to go boating on the lake in the park.
()(9)Now, there are no trees.
()(10)There are many people swimming in the park in the morning.
答案:
(1) small
(2) clean
(3) tall
(4) grass
(5) flowers
(6) T (短文第一句“There is a park near my house.”表明公园在我家附近)
(7) F (短文提到“Many people like to go boating on the lake.”“Many children like to play in the park.”“There are many people doing exercise in the park in the morning.”说明现在人们喜欢公园)
(8) T (短文提到“Many people like to go boating on the lake.”)
(9) F (短文提到“Now, there are trees, grass and flowers.”说明现在有树)
(10) F (短文提到“There are many people doing exercise in the park in the morning.”,不是游泳)
(1) small
(2) clean
(3) tall
(4) grass
(5) flowers
(6) T (短文第一句“There is a park near my house.”表明公园在我家附近)
(7) F (短文提到“Many people like to go boating on the lake.”“Many children like to play in the park.”“There are many people doing exercise in the park in the morning.”说明现在人们喜欢公园)
(8) T (短文提到“Many people like to go boating on the lake.”)
(9) F (短文提到“Now, there are trees, grass and flowers.”说明现在有树)
(10) F (短文提到“There are many people doing exercise in the park in the morning.”,不是游泳)
查看更多完整答案,请扫码查看