2025年通城学典小学毕业考试试题分类精粹六年级英语江苏专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通城学典小学毕业考试试题分类精粹六年级英语江苏专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年通城学典小学毕业考试试题分类精粹六年级英语江苏专版》

(C)
桂海潮是首位戴眼镜的非军人航天员,让我们一起认识他。
From Town to Space
Do you know Gui Haichao? He is the first astronaut with glasses. In May 2023, Gui Haichao took part in the Shenzhou-16 mission. After five months, he successfully came back from space. Gui Haichao is from a small town in Yunnan, China. His parents are farmers. He has a dream. He likes looking at the sky. He has two idols(偶像). They are Qian Xuesen and Yang Liwei. He wants to be an astronaut like Yang Liwei.
To make his dream come true, he always works hard and tries his best to learn. His teachers and classmates all think he's very hard-working. Every morning, he is the first student to get to the classroom. Every evening, he is the last one to leave. He is good at Maths, and he thinks a healthy body is important too. So he often runs and rides a bike at the weekend.
Gui Haichao is a hero. He is the pride(骄傲) of Chinese people.
(
A
)1. Gui Haichao is ______.
A. an astronaut B. a musician
C. a farmer
(
B
)2. Gui Haichao took part in the ______ mission.
A. Shenzhou-15 B. Shenzhou-16
C. Shenzhou-17
(
C
)3. Gui Haichao is from ______.
A. Beijing B. Shanghai
C. Yunnan
(
C
)4. Which is RIGHT according to the passage?
A. Gui Haichao successfully came back from space after six months.
B. Gui Haichao is good at Chinese.
C. Gui Haichao wants to be an astronaut like Yang Liwei.
(
B
)5. What doesn't help him to make his dream come true?
A. Working hard.
B. Looking at the sky.
C. Running and riding a bike.
答案: 1. A 【解析】由“He is the first astronaut with glasses.”可知,他是一位宇航员。
2. B 【解析】由“In May 2023,Gui Haichao took part in the Shenzhou-16 mission.”可知,他参加的是神舟16号太空飞行任务量量。量量
3. C 【解析】由“Gui Haichao is from a small town in Yunnan,China.”可知,他来自云南。
4. C 【解析】由“He wants to be an astronaut like Yang Liwei.”可知答案。
5. B

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭