2025年畅行课堂七年级英语下册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年畅行课堂七年级英语下册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年畅行课堂七年级英语下册外研版》

A
话题:公交车上让座 难度:★★ 用时:6分钟
I'm Peter from No. 2 Middle School. I usually ride my bike home. But today, there is something wrong with my bike, so I take a bus home.
On the bus, I find a seat near a girl. I sit down (坐下) and start to read my storybook. After two stops, an old grandma gets on. There are many people on the bus, so she has no seat. I want to read my interesting book, so I don't give my seat to the grandma.
“Please take my seat, Grandma!” the girl next to me says. At that time, I find the girl is only about seven years old and she takes a big schoolbag. The grandma also sees this.
“No, thank you. You're really a good girl!” she says.
My face turns (变得) red. Then I say, “Here is a seat for you, Grandma.” The grandma is very happy. She thanks me and takes my seat. At that time, I find that helping others is really a happy thing!
根据语篇内容,选择最佳选项。
( )1. How does Peter usually go home?
A. By car. B. By bus. C. By bike.
( )2. What does the underlined word “seat” mean in Chinese?
A. 钱包 B. 座位 C. 拐杖
( )3. Why doesn't Peter give his seat to the grandma at first?
A. He is not well.
B. He doesn't like the grandma.
C. He wants to read his storybook.
( )4. What can we know from the passage?
A. Peter takes a big schoolbag.
B. The girl is Peter's classmate.
C. Peter is a middle school student.
( )5. What does the writer want to tell us?
A. Helping others is a happy thing.
B. Love me, love my dog.
C. A friend in need is a friend indeed.
答案: 1.C 2.B 3.C 4.C 5.A
B
话题:Jerry 积极乐观的生活态度 难度:★★
用时:5分钟
Jerry was a special manager (经理). When he changed restaurants, many workers changed, too. They wanted to work with Jerry. It was because of his attitude. He was always happy and always had something positive to say. If a worker was having a bad day, Jerry was there telling the worker how to look at the positive side of things.
One day, I said to him, “I don't understand it! How can you always be a positive person?” Jerry answered, “Each morning I wake up, I say to myself, Jerry, you have two choices today. You can choose to be in a good mood (心情) or you can choose to be in a bad mood. I choose to be in a good mood. Each time something bad happens, I can choose to be a victim (受害者) or I can choose to learn from it. I choose to learn from it. Every time someone comes to me complaining, I can choose to be sad about their complaint or I can look at the positive side of life. I choose the positive side of life.”
“Yeah, right. But it isn't that easy, is it?” I said. “Yes, it is,” Jerry said. “Life is all about choices. You have the right to choose to be happy or sad. Why not choose a happy life?”
根据语篇内容,回答问题。
1. Why did many workers want to work with Jerry?
______________________________
2. How many choices does Jerry have each day?
______________________________
3. What does Jerry choose when something bad happens?
______________________________
4. Do the underlined words have the same meaning?
______________________________
5. What does the passage tell us?
______________________________
答案: 1.Because he was always happy and always had something positive to say.
2.2/Two.
3.He chooses to learn from it.
4.No, they don’t.
5.The passage tells us that we should choose a happy life.

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭