2025年教材全练五年级英语下册北京课改版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年教材全练五年级英语下册北京课改版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年教材全练五年级英语下册北京课改版》

四、根据画线部分的发音规律将下列单词归类。

1. water: ____________________ 2. draw: ____________________
3. brown: ____________________ 4. know: ____________________
答案: 1.weather homework 【解析】字母 w 在 water、weather 和 homework 中均发/w/。
2.strawberry awful 【解析】字母组合 aw 在 draw、strawberry 和 awful 中均发/ɔː/。
3.how flower 【解析】字母组合 ow 在 brown、how 和 flower 中均发/aʊ/。
4.tomorrow follow 【解析】字母组合 ow 在 know、tomorrow 和 follow 中均发/əʊ/。
五、(北京东城区)给下列句子选择合适的答语。
(  )1. What are you doing?
(  )2. Who's that boy?
(  )3.What will you be in the future?
(  )4. How often do you visit your grandparents?
A.Once a week.
B.I will be a teacher.
C.I am surfing the Internet.
D.He's my friend, Peter.
答案: 1.C 2.D 3.B 4.A
六、阅读短文,选择正确答案。
Mr Turner and his wife are from Australia. They are now in Beijing. This is their first visit to China. They are going to stay in China for three months. They want to visit some big cities and villages. They hope to learn some Chinese, too. Mr Turner is a driver. He likes driving in Beijing. Mrs Turner is a teacher. She wants to visit a city school and a village school. Their daughter is a middle school student. She meets some Chinese students. They take a lot of pictures in China. When they are back to Australia, they are going to show the pictures to their friends. They want the Australians to know more about China.
(   )1. Where does Mr Turner come from?
A. China.           B. Australia.           C. America.
(   )2. How long are they going to stay in China?
A. For three weeks.     B. For three months.      C. For three years.
(   )3. Where do they want to visit?
A. Some cities.        B. Some villages.        C. A&B
(   )4. Does Mrs Turner's daughter meet any Chinese students?
A. We don't know.     B. Yes, she does.        C. No, she doesn't.
(   )5. Why do they take many pictures in China?
A. Because they love China.      B. Because they like to take pictures.
C. Because they want the Australians to know about China.
答案: 1.B 【解析】由“Mr Turner and his wife are from Australia.”可知。
2.B 【解析】由“They are going to stay in China for three months.”可知。
3.C 【解析】由“They want to visit some big cities and villages.”可知。
4.B 【解析】由“Their daughter is a middle school student. She meets some Chinese students.”可知。
5.C 【解析】由“When they are back to Australia, they are going to show the pictures to their friends. They want the Australians to know more about China.”可知。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭