2025年教材全练五年级英语下册北京课改版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年教材全练五年级英语下册北京课改版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年教材全练五年级英语下册北京课改版》

一、(北京大兴区)选择恰当的选项补全绘本故事。(第一个单词已选定)
A. makes B. class C. Thank D. listen E. proud F. angry
答案: 1. D 2. F 3. B 4. C 5. E
二、(北京顺义区)阅读短文,选择正确答案。
Jack is not good at maths. He doesn’t like to go to school. He can only count from 1 to 10.
One day, Jack’s teacher says to him, “All the boys and girls in our class work hard, but you don’t. What can you do when you grow up? No job suits you.”
“There is one job I can do. I like watching TV every day. I know a lot about sports. I am going to be a referee(裁判员),”Jack says.
“What referee are you going to be?”the teacher asks.
“A boxing(拳击) referee,”Jack answers.
“Why?”asks the teacher.
“A boxing referee only counts from 10 to 1,”Jack answers.
( )1. Jack is not good at ________.
A. PE B. maths C. sports
( )2. All the students in the class are ________,but Jack is not.
A. hard - working B. lazy C. brave
( )3. Jack enjoys ________.
A. going to school B. learning maths C. watching TV
( )4. Jack wants to be ________.
A. a boxing referee B. a teacher C. an engineer
( )5. Jack thinks ________.
A. he needs to work hard at school
B. no job suits him
C. he only needs to count from ten to one to become a boxing referee
答案: 1. B 【解析】由“Jack is not good at maths.”可知。
2. A 【解析】由“One day, Jack's teacher says to him, ‘All the boys and girls in our class work hard, but you don't.’”可知。
3. C 【解析】由“... I like watching TV every day.... ’Jack says.”可知。
4. A 【解析】由“... I am going to be a referee,’Jack says.”“‘A boxing referee,’ Jack answers.”可知。
5. C 【解析】由“‘A boxing referee only counts from 10 to 1,’ Jack answers.”可知。
三、(北京平谷区)阅读短文,完成下列任务。
Firefighters save lives and buildings. They usually put out fires and often practise carrying people. They have to be brave to help people. Farmers grow crops and keep animals to get eggs, milk, meat, and wool. They often work outside. Being a good farmer is not easy. A good farmer needs to be fit, strong, and happy to work for a long time outside. Builders build and repair buildings. They usually build new houses and walls, and repair old ones. Being a good builder is very hard. A good builder needs to be strong to carry the heavy things and sometimes should be good at maths.
任务(一)根据短文内容完成表格。
4builderbegoodatmaths
任务(二)请根据提示写一篇关于自己未来职业的短文。
参考词汇:teacher,study hard
______________________________
答案: 任务(一)
1. practise carrying people 【解析】由“Firefighters save lives and buildings. They usually put out fires and often practise carrying people.”可知。
2. farmer 【解析】由“Farmers grow crops and keep animals to get eggs, milk, meat, and wool.”可知。
3. be fit and strong 【解析】由“A good farmer needs to be fit, strong, and happy to work for a long time outside.”可知。
4. build new houses and walls 【解析】由“Builders build and repair buildings. They usually build new houses and walls, and repair old ones.”可知。
5. be strong to carry the heavy things 【解析】由“A good builder needs to be strong to carry the heavy things and sometimes should be good at maths.”可知。
任务(二)(仅供参考)
Hello! My name is Tom. I'm a student now. I will be a teacher in the future. I think teachers can help the students with their study. It is not easy to be a good teacher. I should study hard every day to make my dream come true.

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭