2025年教材全练五年级英语下册冀教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年教材全练五年级英语下册冀教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
一、阅读短文,选择正确的选项。
Hello, I'm Amy. My parents and I went to Beijing last week. We visited the Great Wall. It's very long. We felt very tired after climbing the Great Wall. We also visited the Palace Museum. The Palace Museum has a long history. It's very big and beautiful. I felt excited. We took many photos there. Then we visited my aunt. We took a taxi to her home. She made dumplings for us. We stayed in Beijing for a week. We were very happy.
( )1. When did Amy's family go to Beijing?
A. Last week. B. Last year. C. Yesterday.
( )2. Who climbed the Great Wall?
A. Amy's aunt. B. Amy and her aunt. C. Amy and her parents.
( )3. Amy's aunt cooked ________ for them.
A. fish B. dumplings C. noodles
( )4. Which sentence is wrong?
A. They visited the Palace Museum in Beijing.
B. They took many photos in Beijing.
C. They went to Amy's aunt's home by bus.
Hello, I'm Amy. My parents and I went to Beijing last week. We visited the Great Wall. It's very long. We felt very tired after climbing the Great Wall. We also visited the Palace Museum. The Palace Museum has a long history. It's very big and beautiful. I felt excited. We took many photos there. Then we visited my aunt. We took a taxi to her home. She made dumplings for us. We stayed in Beijing for a week. We were very happy.
( )1. When did Amy's family go to Beijing?
A. Last week. B. Last year. C. Yesterday.
( )2. Who climbed the Great Wall?
A. Amy's aunt. B. Amy and her aunt. C. Amy and her parents.
( )3. Amy's aunt cooked ________ for them.
A. fish B. dumplings C. noodles
( )4. Which sentence is wrong?
A. They visited the Palace Museum in Beijing.
B. They took many photos in Beijing.
C. They went to Amy's aunt's home by bus.
答案:
1. A 【解析】由“Hello, I’m Amy. My parents and I went to Beijing last week.”可知。
2. C 【解析】由“My parents and I went to Beijing last week.”“We felt very tired after climbing the Great Wall.”可知。
3. B 【解析】由“Then we visited my aunt.”“She made dumplings for us.”可知。
4. C 【解析】由“We took a taxi to her home.”可知。
2. C 【解析】由“My parents and I went to Beijing last week.”“We felt very tired after climbing the Great Wall.”可知。
3. B 【解析】由“Then we visited my aunt.”“She made dumplings for us.”可知。
4. C 【解析】由“We took a taxi to her home.”可知。
二、阅读短文,回答下列问题。
John had a school trip with his classmates last summer. They went to the aquarium(水族馆) by bus. There were many sea animals in it. The children were excited. They took many pictures there. Then they watched a 4D film in the aquarium. It was interesting. At noon, they had lunch in a small restaurant. John ate some delicious noodles. They went back to school after lunch. What a fun trip!
1. When did John have the school trip? __________________________
2. How did they go to the aquarium? __________________________
3. What was in the aquarium? __________________________
4. Did they watch a 4D film in it? __________________________
5. What did John eat in the restaurant? __________________________
John had a school trip with his classmates last summer. They went to the aquarium(水族馆) by bus. There were many sea animals in it. The children were excited. They took many pictures there. Then they watched a 4D film in the aquarium. It was interesting. At noon, they had lunch in a small restaurant. John ate some delicious noodles. They went back to school after lunch. What a fun trip!
1. When did John have the school trip? __________________________
2. How did they go to the aquarium? __________________________
3. What was in the aquarium? __________________________
4. Did they watch a 4D film in it? __________________________
5. What did John eat in the restaurant? __________________________
答案:
1. Last summer. 【解析】由“John had a school trip with his classmates last summer.”可知。
2. By bus. 【解析】由“They went to the aquarium by bus.”可知。
3. There were many sea animals in it. 【解析】由“They went to the aquarium by bus. There were many sea animals in it.”可知。
4. Yes, they did. 【解析】由“Then they watched a 4D film in the aquarium.”可知。
5. He ate some delicious noodles. 【解析】由“John ate some delicious noodles.”可知。
2. By bus. 【解析】由“They went to the aquarium by bus.”可知。
3. There were many sea animals in it. 【解析】由“They went to the aquarium by bus. There were many sea animals in it.”可知。
4. Yes, they did. 【解析】由“Then they watched a 4D film in the aquarium.”可知。
5. He ate some delicious noodles. 【解析】由“John ate some delicious noodles.”可知。
三、阅读短文,判断正(T)误(F)。
Hi! I'm Amy. Yesterday I got up at 7:00 in the morning. I went shopping with my sister Lucy. We wanted to buy some postcards. There were many postcards in the shop. They had beautiful pictures. Lucy saw a postcard. It had a picture of a panda. Lucy liked it very much. She wanted to send it to her friend Cindy. I found a beautiful postcard, too. It had a picture of the Palace Museum. I wanted to send it to my grandparents. I will go to Beijing next summer holiday.
( )1. Amy got up at seven yesterday morning.
( )2. Amy wanted to buy some stamps.
( )3. Lucy saw a postcard. It had a picture of the Palace Museum.
( )4. Amy wanted to send the beautiful postcard to her grandparents.
Hi! I'm Amy. Yesterday I got up at 7:00 in the morning. I went shopping with my sister Lucy. We wanted to buy some postcards. There were many postcards in the shop. They had beautiful pictures. Lucy saw a postcard. It had a picture of a panda. Lucy liked it very much. She wanted to send it to her friend Cindy. I found a beautiful postcard, too. It had a picture of the Palace Museum. I wanted to send it to my grandparents. I will go to Beijing next summer holiday.
( )1. Amy got up at seven yesterday morning.
( )2. Amy wanted to buy some stamps.
( )3. Lucy saw a postcard. It had a picture of the Palace Museum.
( )4. Amy wanted to send the beautiful postcard to her grandparents.
答案:
1. T 【解析】由“I’m Amy. Yesterday I got up at 7:00 in the morning.”可知。
2. F 【解析】由“We wanted to buy some post - cards.”可知。
3. F 【解析】由“Lucy saw a postcard. It had a picture of a panda.”可知。
4. T 【解析】由“I found a beautiful post - card, too. It had a picture of the Palace Museum. I wanted to send it to my grandparents.”可知。
2. F 【解析】由“We wanted to buy some post - cards.”可知。
3. F 【解析】由“Lucy saw a postcard. It had a picture of a panda.”可知。
4. T 【解析】由“I found a beautiful post - card, too. It had a picture of the Palace Museum. I wanted to send it to my grandparents.”可知。
四、阅读信件,完成下列任务。
Jun. 15, 2025
Dear Mum,
I'm writing from New York. How are you and my dad? I'm fine. I have some interesting photos for you. The first photo is about my friend Anna. She rode her bike last Sunday. She was happy. The second photo is about my aunt Lily. She was in the yard yesterday. She planted flowers. She loves flowers very much. The third photo is about me. I was at my friend's birthday party. We sang and danced. We were happy. I miss you.
Love,
Xiao Fang
任务(一)根据信件内容写出相应的人名。
_________
_________
_________
任务(二)根据信件内容判断正(T)误(F)。
( )1. Xiao Fang is in China now.
( )2. Lily planted flowers on June 15.
( )3. Xiao Fang was happy at the party.
任务(三)根据信件内容填空。
1. Anna ____________ her bike last Sunday.
2. Xiao Fang and her friends sang and ____________ at the party.
3. This letter is from Xiao Fang to her ____________
任务(四)假如你是Steve,你认识了一位在美国的新朋友Mike。请你给他写一封信介绍自己,说一说你昨天做了哪些有趣的事情。
要求:语句通顺,无语法错误。不少于50个单词。
Aug. 15, 2025
Dear Mike,
______________________________
Jun. 15, 2025
Dear Mum,
I'm writing from New York. How are you and my dad? I'm fine. I have some interesting photos for you. The first photo is about my friend Anna. She rode her bike last Sunday. She was happy. The second photo is about my aunt Lily. She was in the yard yesterday. She planted flowers. She loves flowers very much. The third photo is about me. I was at my friend's birthday party. We sang and danced. We were happy. I miss you.
Love,
Xiao Fang
任务(一)根据信件内容写出相应的人名。
任务(二)根据信件内容判断正(T)误(F)。
( )1. Xiao Fang is in China now.
( )2. Lily planted flowers on June 15.
( )3. Xiao Fang was happy at the party.
任务(三)根据信件内容填空。
1. Anna ____________ her bike last Sunday.
2. Xiao Fang and her friends sang and ____________ at the party.
3. This letter is from Xiao Fang to her ____________
任务(四)假如你是Steve,你认识了一位在美国的新朋友Mike。请你给他写一封信介绍自己,说一说你昨天做了哪些有趣的事情。
要求:语句通顺,无语法错误。不少于50个单词。
Aug. 15, 2025
Dear Mike,
______________________________
答案:
任务(一)1. Anna 【解析】由“The first photo is about my friend Anna. She rode her bike last Sunday.”可知。
2. Xiao Fang 【解析】由“The third photo is about me.”及落款可知。
3. Lily 【解析】由“The second photo is about my aunt Lily.”“She planted flowers.”可知。
任务(二)1. F 【解析】由“I’m writing from New York.”及落款可知。
2. F 【解析】由“Jun. 15,2025”“The second photo is about my aunt Lily. She was in the yard yesterday. She planted flowers.”可知。
3. T 【解析】由“I was at my friend’s birthday party. We sang and danced. We were happy.”可知。
任务(三)1. rode 【解析】由“The first photo is about my friend Anna. She rode her bike last Sunday.”可知。
2. danced 【解析】由“I was at my friend’s birthday party. We sang and danced.”可知。
3. mum 【解析】由“Dear Mum,”及落款可知。
任务(四)(仅供参考)
Aug. 15,2025
Dear Mike,
How are you? I’m fine. It was Sunday yesterday. I didn’t go to school. But I had a meaningful day. I did housework in the morning. I washed the clothes. My parents and I saw an interesting film. After the film, we went to visit my grandparents and had lunch with them. In the afternoon, we walked to the park. We had fun yesterday.
Please write back soon.
Your friend,
Steve
2. Xiao Fang 【解析】由“The third photo is about me.”及落款可知。
3. Lily 【解析】由“The second photo is about my aunt Lily.”“She planted flowers.”可知。
任务(二)1. F 【解析】由“I’m writing from New York.”及落款可知。
2. F 【解析】由“Jun. 15,2025”“The second photo is about my aunt Lily. She was in the yard yesterday. She planted flowers.”可知。
3. T 【解析】由“I was at my friend’s birthday party. We sang and danced. We were happy.”可知。
任务(三)1. rode 【解析】由“The first photo is about my friend Anna. She rode her bike last Sunday.”可知。
2. danced 【解析】由“I was at my friend’s birthday party. We sang and danced.”可知。
3. mum 【解析】由“Dear Mum,”及落款可知。
任务(四)(仅供参考)
Aug. 15,2025
Dear Mike,
How are you? I’m fine. It was Sunday yesterday. I didn’t go to school. But I had a meaningful day. I did housework in the morning. I washed the clothes. My parents and I saw an interesting film. After the film, we went to visit my grandparents and had lunch with them. In the afternoon, we walked to the park. We had fun yesterday.
Please write back soon.
Your friend,
Steve
查看更多完整答案,请扫码查看