2025年教材全练五年级英语下册冀教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年教材全练五年级英语下册冀教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
三、(邯郸永年区)阅读短文,完成下列任务。
It's Saturday today. We are all at home. It's six o'clock now. We are all very busy. My father is cleaning the bedroom. My mother is cooking dinner in the kitchen. I'm doing my homework in the study. Where is my baby sister? Oh, she is in the living room. She is watching TV with my grandmother.
任务(一)根据短文内容选择正确答案。
( )1. There are ______ people in my family.
A. three B. four C. five
( )2. My grandmother is ______.
A. cooking dinner B. watching TV C. cleaning the bedroom
( )3. My baby sister is ______.
A. in the study B. in the bedroom C. in the living room
( )4. My mother is ______.
A. cleaning the kitchen B. cooking dinner C. in the bedroom
( )5. Today is ______.
A. Saturday B. Sunday C. Monday
任务(二)假如现在是星期日上午9:30,请你介绍你和你的家人正在家里做什么。
参考词汇: cook, read the newspaper, draw a picture
It is 9:30 on Sunday morning now. ______________________________
It's Saturday today. We are all at home. It's six o'clock now. We are all very busy. My father is cleaning the bedroom. My mother is cooking dinner in the kitchen. I'm doing my homework in the study. Where is my baby sister? Oh, she is in the living room. She is watching TV with my grandmother.
任务(一)根据短文内容选择正确答案。
( )1. There are ______ people in my family.
A. three B. four C. five
( )2. My grandmother is ______.
A. cooking dinner B. watching TV C. cleaning the bedroom
( )3. My baby sister is ______.
A. in the study B. in the bedroom C. in the living room
( )4. My mother is ______.
A. cleaning the kitchen B. cooking dinner C. in the bedroom
( )5. Today is ______.
A. Saturday B. Sunday C. Monday
任务(二)假如现在是星期日上午9:30,请你介绍你和你的家人正在家里做什么。
参考词汇: cook, read the newspaper, draw a picture
It is 9:30 on Sunday morning now. ______________________________
答案:
任务(一)1.C 2.B 【解析】由“She is watching TV with my grandmother.”可知。 3.C 【解析】由“Where is my baby sister? Oh,she is in the living room.”可知。
4.B 【解析】由“My mother is cooking dinner in the kitchen.”可知。 5.A 【解析】由“It’s Saturday today.”可知。
任务(二)(仅供参考)
It is 9:30 on Sunday morning now. My family are at home. My mother is cooking in the kitchen. My father is reading the newspaper. I am drawing a picture. My grandfather is talking to my grandmother. I love my family.
4.B 【解析】由“My mother is cooking dinner in the kitchen.”可知。 5.A 【解析】由“It’s Saturday today.”可知。
任务(二)(仅供参考)
It is 9:30 on Sunday morning now. My family are at home. My mother is cooking in the kitchen. My father is reading the newspaper. I am drawing a picture. My grandfather is talking to my grandmother. I love my family.
查看更多完整答案,请扫码查看