2025年学升同步练测七年级英语下册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年学升同步练测七年级英语下册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年学升同步练测七年级英语下册人教版》

五、根据汉语意思完成句子,每空一词。
21. 老师总是鼓励我们互相帮助。
The teacher always ________ us ________ ________ each other.
22. 有些技巧是困难的,但是一旦你成功,你会感觉很棒。
Some tricks are difficult, but ________ you ________, you will ________ ________.
23. 做仰卧起坐是我最喜欢的保持健康的方式。
________ ________ is my favourite way ________ ________ healthy.
24. 使用锻炼程序做运动可以显示我的进步。
Using an ________ ________ to work out can ________ my ________.
25. 棒球运动也会建立团队精神。我们作为团队工作,也作为团队赢或输。
Baseball ________ ________ team ________. We work as a team, and we also ________ ________ as a team.
答案: 21. encourages; to help 22. once; succeed; feel great 23. Doing sit - ups; of keeping/to keep 24. exercise app; show; progress 25. also builds; spirit; win or lose
六、完形填空。
A hobby is an activity that people enjoy doing for fun ________ they are not working. There is a saying: ________. Work is important, but everyone needs ________ a good time after that. Some people like playing sports, and ________ like watching TV or going to the cinema. There are many other kinds of hobbies, ________ drawing, travelling, growing vegetables or ________ model planes. Some hobbies don’t cost ________ at all, but other ones are very ________.
Almost ________ has some kinds of hobbies. Most people do their hobbies ________ fun. People of any age can enjoy hobbies of their own. Enjoying a good hobby after hard work ________ people relax. People ________ hobbies are not bored. They are usually happy ________ they can enjoy their free time.
A hobby brings you quite a lot of ________ and excitement. This will help the other ________ of your life.
( )26. A. before B. until C. when D. during
( )27. A. All work and no play makes Jack a dull boy
B. An apple a day keeps the doctor away
C. A friend in need is a friend indeed
D. No rules, no order
( )28. A. have B. has C. having D. to have
( )29. A. other B. others C. another D. the other
( )30. A. such as B. for examples C. likes D. liking
( )31. A. make B. to make C. making D. makes
( )32. A. anything B. something C. nothing D. everything
( )33. A. cheap B. good C. much D. expensive
( )34. A. someone B. everyone C. no one D. nobody
( )35. A. for B. on C. at D. in
( )36. A. to help B. helping C. helps D. help
( )37. A. for B. without C. with D. no
( )38. A. so B. because C. because of D. but
( )39. A. health B. healthy C. healthily D. unhealthy
( )40. A. subjects B. sports C. foods D. parts
答案: 26 - 30 CADBA 31 - 35 CADBA 36 - 40 CCBAD
七、阅读理解。
A
Dear Jason,
Hello! I’m very fat. I want to lose weight. I run five kilometres every day, but it hasn’t worked at all. I feel upset. Now I don’t know how to lose weight. Could you help me?
Tina
Dear Tina,
In fact, exercise is just one way to lose weight. Even if you exercise every day, you might not lose weight. That’s because eating healthily is much more important. After you exercise, if you take in(摄入)lots of food, especially food with a lot of protein(蛋白质), you’ll still put on weight. So pay more attention to your eating. This will help you lose weight more easily.
But please ask yourself: Do I really need to lose weight? The truth(事实)is that everyone has a different body type. Big is beautiful too. You’ll find happiness when you learn to accept yourself for who you are.
Jason
( )41. The reading materials above are two ________.
A. notices B. letters C. ads D. menus
( )42. To lose weight, Tina ________.
A. eats more meat B. runs every day C. does nothing D. doesn’t eat breakfast
( )43. Tina is upset because ________.
A. she has no time to exercise
B. her friends often laugh at her
C. running isn’t helping her lose weight
D. her parents ask her not to lose weight
( )44. What does Jason think about Tina’s problem?
A. She should stop running.
B. She can take some medicine.
C. She needs to take in more protein.
 D. She should pay more attention to her eating.
( )45. What is Jason’s suggestion at last?
A. Tina should learn to accept herself.
B. Tina may ask more friends for help.
C. Losing weight can make Tina healthy.
D. What other people think is important.

B
Field hockey(陆上曲棍球)is a kind of popular sports. I started playing it when I was in the middle school. At that time, I was thirteen years old. This kind of sports could make it easy for me to make friends, and make me feel happy and learn teamwork.
Before going into middle school, I hardly ever knew what field hockey was. The only thing I knew was that my friends thought it was cool. I didn’t know why my friends liked field hockey. Maybe it was because it was mainly a women’s sport, or maybe it was because the coach was a nice PE teacher. Though I started to play it on a whim(一时的兴致), I’m really glad that I didn’t give it up.
I am not good at field hockey, but it is quite interesting. Although it leaves me with my legs hurt and my arms drooping(下垂)heavily, it makes me enjoy myself too. When you’re running after a white ball, nothing can worry you. It gives me an amazing way to be free from the hard schoolwork.
( )46. [新考向][图文转换] The writer started playing ________ at the age of 13.

( )47. The writer wanted to play sports activities because ________.
a. he could make friends with others easily
b. it could make him feel happy
c. he could learn teamwork from it
d. it was good for his hands
A. a, b, c B. a, b, d C. a, c, d D. b, c, d
( )48. What does the writer think of field hockey?
A. It is interesting. B. It is boring. C. It is easy. D. It is terrible.
( )49. [新考向][段落大意] What’s the main idea of the last paragraph?
A. Field hockey makes the writer sad.
B. Field hockey makes the writer hurt.
C. Field hockey makes the writer relaxed.
D. Field hockey makes the writer full.
( )50. [新考向][情节推断] What will the writer do next according to the passage?
A. He will have fewer friends.
B. He will be worried about his schoolwork.
C. He will have less time to play field hockey.
D. He will play field hockey when he is free.
答案: A
41. B [解析]细节理解题。根据短文的形式可知这是两封信件,故选B。
42. B [解析]细节理解题。根据Tina写给Jason的信中“I run five kilometres every day, but it hasn't worked at all”一句,可知她为了减肥每天跑步,故选B。
43. C [解析]细节理解题。根据Tina写给Jason的信中“I run five kilometres every day, but it hasn't worked at all. I feel upset”可知她每天跑步来减肥,但好像没有效果,因此她是沮丧的。故选C。
44. D [解析]细节理解题。根据Jason写给Tina信中的“So pay more attention to your eating. This will help you lose weight more easily”可知Jason觉得其减肥存在问题,应当注意饮食。故选D。
45. A [解析]细节理解题。根据Jason写给Tina信中的“You'll find happiness when you learn to accept yourself for who you are”一句,可知Jason最后还建议Tina学会接受自己。故选A。
B
46 - 50 BAACD

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭