2025年资源与评价中考全程总复习英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年资源与评价中考全程总复习英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年资源与评价中考全程总复习英语》

(B)
Steven is sixty years old this year. One day in the past summer vacation, he took his old father to a restaurant for an evening dinner.
His father is very old and weak. While eating, father dropped food on his shirt and trousers. Many people in the restaurant watched him in disgust (厌恶) while Steven kept quiet.
After his father finished eating, Steven quietly took him to the washroom, washing the food and other dirty things carefully. When they came out, all the people in the restaurant were watching them in silence. Steven paid the waiter for their food and started walking out with his father.
At that time, an old man called out to Steven and asked him, “Don't you think you have left something behind?” Steven replied, “No, sir, I haven't.” The old man said, “Yes, you have! You left a lesson for every son and hope for every father.”
The restaurant went silent. No one said anything.
Judge the following sentences true (T) or false (F) according to the passage.
( )46. Steven's father was very old and weak.
( )47. The father dropped food on his clothes while eating.
( )48. Steven didn't pay for the food and left the restaurant with his father after dinner.
( )49. The old man was angry with Steven and his father.
( )50. Steven was patient with his father.
答案: (B)46−50 TTFFT
(C)
Have you ever quarreled with your friends? What is the best way to solve the problem?
One summer afternoon, Laura was walking along the street when she saw her friend Lisa. She had not seen her old friend for some time, so she said, “We've got a lot to talk about. Let's have some tea and cake in that cafe.” She pointed to a nearby cafe. Lisa agreed, so the two friends went into the cafe. Laura ordered. “We will have two pieces of cake,” she said, “and a pot of tea.”
The waitress wrote down their order and went away. She soon returned with the cake and the pot of tea. Laura saw immediately that one piece of cake was a little bigger than the other. However, she was well - mannered and she picked up the plate and offered it to Lisa.
“Have a piece of cake, Lisa,” she said.
“Thank you,” Lisa said. “But after you.”
“No, no,” Laura said. “After you, please.”
“Very well,” Lisa said and she took the bigger of the two pieces of cake. Laura was very angry. “You've taken the bigger piece of cake,” she said. “That was very rude.”
“Not at all,” Lisa replied. “Tell me, if you had taken the cake before me, which cake would you have taken?”
“The smaller one, of course,” Laura said.
“Exactly. Well, you've got the smaller one so what are you complaining about?”
Answer the questions according to the passage.
51. Where did the two girls go for a drink?
______________________________
52. Who took the first piece of cake?
______________________________
53. Who took their order?
______________________________
54. Who was angry?
______________________________
55. Which piece of cake did Laura say she would have chosen?
______________________________
答案: (C)51. A cafe.
52. Lisa.
53. A waitress.
54. Laura.
55. The smaller one.

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭