第5页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
十一、阅读理解。(每小题2分,共20分)
(一)阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
There are two kinds of elephants on land. One is the Asian elephant(亚洲象)and the other is the African elephant(非洲象). Which one is bigger? Now I’ll tell you.
A 15 - year - old African elephant is about 4 metres and 8 tons. African elephants are the biggest animals on land. So they are bigger than Asian elephants.
Elephants like to live together. We can find nearly one hundred elephants eat together and drink together. Do you know how tall and how heavy a baby elephant is? It’s about 100 cm and 100 kg.
( )1. Asian elephants are bigger than African elephants.
( )2. African elephants are the biggest animals on land.
( )3. All the African elephants are about 4 metres and 8 tons.
( )4. We can find about one hundred elephants eat and drink together.
( )5. A baby elephant is about 100 cm tall.
(一)阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
There are two kinds of elephants on land. One is the Asian elephant(亚洲象)and the other is the African elephant(非洲象). Which one is bigger? Now I’ll tell you.
A 15 - year - old African elephant is about 4 metres and 8 tons. African elephants are the biggest animals on land. So they are bigger than Asian elephants.
Elephants like to live together. We can find nearly one hundred elephants eat together and drink together. Do you know how tall and how heavy a baby elephant is? It’s about 100 cm and 100 kg.
( )1. Asian elephants are bigger than African elephants.
( )2. African elephants are the biggest animals on land.
( )3. All the African elephants are about 4 metres and 8 tons.
( )4. We can find about one hundred elephants eat and drink together.
( )5. A baby elephant is about 100 cm tall.
答案:
(一)1. F 解析:根据文中“So they are bigger than Asian elephants.”得知非洲象比亚洲象大,而不是本题中描述的亚洲象比非洲象大。
2. T 解析:根据第二段中第二句的描述得知非洲象是最大的陆地动物。
3. F 解析:根据第二段第一句描述得知15岁的非洲象大约4米高、8吨重,而不是本题中描述的所有的非洲象都这样。
4. T 解析:根据第三段中第二句的描述得知我们能发现大约100只大象一起进食、喝水。
5. T 解析:根据文中最后一句得知小象大约100厘米高。
2. T 解析:根据第二段中第二句的描述得知非洲象是最大的陆地动物。
3. F 解析:根据第二段第一句描述得知15岁的非洲象大约4米高、8吨重,而不是本题中描述的所有的非洲象都这样。
4. T 解析:根据第三段中第二句的描述得知我们能发现大约100只大象一起进食、喝水。
5. T 解析:根据文中最后一句得知小象大约100厘米高。
(二)阅读短文,回答问题。
A small flower and a big tree are standing beside the river. “Can I become your friend?” the small flower asks. “My friend? I’m taller and stronger than you. I don’t want you to be my friend!” the big tree says. The small flower feels sad.
Spring is coming. The small flower is becoming more and more beautiful. Many butterflies(蝴蝶)come here and play with the flower. The big tree says, “Why do you play with her but not me? I am taller and stronger than her.” The butterflies say, “The flower is shorter and thinner than you, but she is friendlier and more beautiful than you. Don’t laugh at anyone.” The big tree realizes his own mistake and says sorry to the flower. They begin to play together. They are happy.
6. What does the tree look like?
______________________________
7. How does the flower feel at first?
______________________________
8. What does the underlined word “mistake” mean in Chinese?
______________________________
9. What do the butterflies think of the flower?
______________________________
10. Do the flower and the tree become friends?
______________________________
A small flower and a big tree are standing beside the river. “Can I become your friend?” the small flower asks. “My friend? I’m taller and stronger than you. I don’t want you to be my friend!” the big tree says. The small flower feels sad.
Spring is coming. The small flower is becoming more and more beautiful. Many butterflies(蝴蝶)come here and play with the flower. The big tree says, “Why do you play with her but not me? I am taller and stronger than her.” The butterflies say, “The flower is shorter and thinner than you, but she is friendlier and more beautiful than you. Don’t laugh at anyone.” The big tree realizes his own mistake and says sorry to the flower. They begin to play together. They are happy.
6. What does the tree look like?
______________________________
7. How does the flower feel at first?
______________________________
8. What does the underlined word “mistake” mean in Chinese?
______________________________
9. What do the butterflies think of the flower?
______________________________
10. Do the flower and the tree become friends?
______________________________
答案:
(二)6. He is tall and strong. 解析:根据文中“I'm taller and stronger than you.”得知树又高又壮。
7. She feels sad at first. 解析:根据文中“The small flower feels sad.”得知花开始时很伤心。
8. 错误
9. She is shorter and thinner than the big tree, but she is friendlier and more beautiful than the big tree.
10. Yes, they do.
7. She feels sad at first. 解析:根据文中“The small flower feels sad.”得知花开始时很伤心。
8. 错误
9. She is shorter and thinner than the big tree, but she is friendlier and more beautiful than the big tree.
10. Yes, they do.
十二、书面表达。(共10分)
假设你是Linda,请根据给出的表格内容提示,写一篇短文介绍你的两个好朋友Wendy和Lucy,包括她们的年龄、身高、体重等方面的内容,并且在她们之间进行比较。
要求:1. 适当运用比较级。2. 不少于50词。
| Name | Age | Height | Weight | Hobby |
| ---- | ---- | ---- | ---- | ---- |
| Wendy | 11 | 1.5 m | 42 kg | swimming |
| Lucy | 13 | 1.62 m | 45 kg | diving(跳水) |
______________________________
______________________________
______________________________
______________________________
______________________________
______________________________
______________________________
______________________________
______________________________
______________________________
假设你是Linda,请根据给出的表格内容提示,写一篇短文介绍你的两个好朋友Wendy和Lucy,包括她们的年龄、身高、体重等方面的内容,并且在她们之间进行比较。
要求:1. 适当运用比较级。2. 不少于50词。
| Name | Age | Height | Weight | Hobby |
| ---- | ---- | ---- | ---- | ---- |
| Wendy | 11 | 1.5 m | 42 kg | swimming |
| Lucy | 13 | 1.62 m | 45 kg | diving(跳水) |
______________________________
______________________________
______________________________
______________________________
______________________________
______________________________
______________________________
______________________________
______________________________
______________________________
答案:
One possible version:
Hello, I'm Linda. I have two good friends, Wendy and Lucy. Wendy is 11 years old. She is two years younger than Lucy. Lucy is 1.62 metres and 45 kilograms. She is taller and heavier than Wendy. They both like sports. Wendy likes swimming. Lucy likes diving. We often play together. I like them and they like me, too.
Hello, I'm Linda. I have two good friends, Wendy and Lucy. Wendy is 11 years old. She is two years younger than Lucy. Lucy is 1.62 metres and 45 kilograms. She is taller and heavier than Wendy. They both like sports. Wendy likes swimming. Lucy likes diving. We often play together. I like them and they like me, too.
查看更多完整答案,请扫码查看