第41页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
### 十一、阅读理解。(每小题2分,共20分)
#### (一)阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
A dove is a bird. You may have seen doves. Some doves are white and some are gray. They like corn. They don't like meat. A dove likes to live in a birdhouse. Many people like doves. They make a home for their doves near a window. Doves fly out of their houses in the day. They come back home in the evening. Doves can fly long hours. So sometimes people take them far away. They tie a letter to the dove's leg. Then the dove can take the letter home. How interesting! Do you like doves now?
( ) 1. Doves like to eat meat.
( ) 2. A dove likes to live in a birdhouse.
( ) 3. Doves go out in the day.
( ) 4. Doves come back home in the morning.
( ) 5. Doves can take the letter home.
#### (一)阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
A dove is a bird. You may have seen doves. Some doves are white and some are gray. They like corn. They don't like meat. A dove likes to live in a birdhouse. Many people like doves. They make a home for their doves near a window. Doves fly out of their houses in the day. They come back home in the evening. Doves can fly long hours. So sometimes people take them far away. They tie a letter to the dove's leg. Then the dove can take the letter home. How interesting! Do you like doves now?
( ) 1. Doves like to eat meat.
( ) 2. A dove likes to live in a birdhouse.
( ) 3. Doves go out in the day.
( ) 4. Doves come back home in the morning.
( ) 5. Doves can take the letter home.
答案:
(一)1. F 解析:根据文中“They don't like meat.”得知鸽子不喜欢肉类。 2. T 解析:根据文中“A dove likes to live in a birdhouse.”得知鸽子喜欢住在鸟舍里。 3. T 解析:根据文中“Doves fly out of their houses in the day.”得知鸽子白天外出。 4. F 解析:根据文中“They come back home in the evening.”得知鸽子晚上回家,而不是本题中的上午回家。 5. T 解析:根据文中“Then the dove can take the letter home.”得知鸽子能够带信件回家。
#### (二)阅读短文,选择正确的答案。
My name is Li Ping. I'm a Chinese girl. I am 1.60 metres tall. I have two good friends. They are Lily and Bob. Lily is a quiet girl. She comes from America. She is 3 cm shorter than me. Her hobbies are doing word puzzles and playing badminton. Bob is from Australia. He is 6 cm taller than me. He likes playing football. So his favourite class is PE. He usually goes to school by bike. They are in China now. We often study and play together. Last weekend, we went to the park. We went there by bus. In the park, we went camping and took many beautiful pictures. What a nice weekend!
( ) 6. Where is Lily from?
A. China. B. America. C. Australia.
( ) 7. How tall is Bob?
A. 1.66 metres. B. 1.60 metres. C. 1.57 metres.
( ) 8. Bob usually goes to school _________.
A. by bike B. by car C. on foot
( ) 9. Lily's hobbies are _________ and _________.
A. playing football; playing badminton
B. doing word puzzles; playing badminton
C. doing word puzzles; playing football
( ) 10. What did they do in the park last weekend?
A. They went camping. B. They took pictures.
C. Both A and B.
My name is Li Ping. I'm a Chinese girl. I am 1.60 metres tall. I have two good friends. They are Lily and Bob. Lily is a quiet girl. She comes from America. She is 3 cm shorter than me. Her hobbies are doing word puzzles and playing badminton. Bob is from Australia. He is 6 cm taller than me. He likes playing football. So his favourite class is PE. He usually goes to school by bike. They are in China now. We often study and play together. Last weekend, we went to the park. We went there by bus. In the park, we went camping and took many beautiful pictures. What a nice weekend!
( ) 6. Where is Lily from?
A. China. B. America. C. Australia.
( ) 7. How tall is Bob?
A. 1.66 metres. B. 1.60 metres. C. 1.57 metres.
( ) 8. Bob usually goes to school _________.
A. by bike B. by car C. on foot
( ) 9. Lily's hobbies are _________ and _________.
A. playing football; playing badminton
B. doing word puzzles; playing badminton
C. doing word puzzles; playing football
( ) 10. What did they do in the park last weekend?
A. They went camping. B. They took pictures.
C. Both A and B.
答案:
(二)6. B 解析:根据文中“She comes from America.”得知Lily来自美国。 7. A 解析:根据文中“He is 6 cm taller than me.”得知Bob比Li Ping高6厘米。又根据文中“I am 1.60 metres tall.”得知Li Ping 1.60米高,故Bob 1.66米高。
8. A 解析:根据文中“He usually goes to school by bike.”得知Bob通常骑自行车上学。 9. B 解析:根据文中“Her hobbies are doing word puzzles and playing badminton.”得知Lily的爱好。
10. C 解析:根据文中“In the park,we went camping and took many beautiful pictures.”得知他们上周末在公园里野营和拍照。
8. A 解析:根据文中“He usually goes to school by bike.”得知Bob通常骑自行车上学。 9. B 解析:根据文中“Her hobbies are doing word puzzles and playing badminton.”得知Lily的爱好。
10. C 解析:根据文中“In the park,we went camping and took many beautiful pictures.”得知他们上周末在公园里野营和拍照。
查看更多完整答案,请扫码查看