2025年阳光同学课时优化作业六年级英语下册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年阳光同学课时优化作业六年级英语下册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年阳光同学课时优化作业六年级英语下册人教版》

陈阳喜欢看动物百科类的网站,现在正在科普网站上浏览非洲大象和亚洲大象的资料,我们一起来看一看,并完成下列任务。
 
       There are two kinds of elephants on land. They are the African elephant and the Asian elephant. Which one is bigger? Now let me tell you the answer. African elephants are the biggest animals on land. They are bigger than Asian elephants.
        Elephants are social animals(群居动物).We can find almost one hundred elephants eat and drink together. Elephants can do many things for us. They can carry the goods. They can perform in the circus(马戏团). Elephants are really our friends.
任务一:根据网页信息,判断下列句子正误,正确的写“T”,错误的写“F”。
 (   )1.The African elephant is taller than the Asian elephant.
 (   )2.The Asian elephant is heavier than the African elephant.
 (   )3.Asian elephants are the biggest animals on land.
 (   )4.The African elephant can run faster than the Asian elephant.
任务二:根据网页信息,选择正确的答案。
 (   )1.Do elephants live together?     
A.Yes,they do.    B.No,they don't.    C.We don't know.
 (   )2.What can elephants do for us?     
A.Carry heavy goods.  B.Perform in the show.  C.Both A and B.
任务三:根据网页信息,回答下面的问题。 
A house is 3 metres high. An elephant is 4 metres tall. Can the elephant come into the house? Why?
 ______________________________
答案: 任务一:1. T 2. F 3. F 4. T
任务二:1. A 2. C
任务三:No, it can't. Because it is taller than the house.
二、陈阳明天要去鲸鱼馆参观,他提前在科普网上查询了一些鲸鱼的资料,并做好了笔记,我们一起来读一读,并完成下列任务。
  Hi,I am Chen Yang. Do you love the sea? Do you love animals? Tomorrow is Sunday. I will go to the whales museum with my friends. Now let me tell you something about the sea and a kind of animal in the sea. There are many kinds of animals living in the sea. One of them is the whale.There are about 80 kinds of whales. They all live in the sea.They can't live without water. The biggest whale is the blue whale.A blue whale is about 34 metres long. It's about 172 tons. It's heavier than 25 African elephants.Its tongue(舌头) is about 3.5 tons.
  The sea is very beautiful. The animals are our friends. We should protect(保护) the sea and make it clean.
任务一:根据短文内容,选择正确的答案。
 (   )1.Where will Chen Yang go tomorrow?     
A.The history museum.       B.The whales museum.     
C.The science museum.
 (   )2.What can we learn from this passage?     
A.Whales can live without water.     
B.The African elephant is heavier than the blue whale.     
C.People should protect the animals.
任务二:根据短文内容,帮助陈阳完成思维导图。

答案: 任务一:1. B 2. C
任务二:1. 80/eighty 2. the blue whale 3. 34 metres 4. 172 tons

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭