一、Read and write.
1. It is a building. People pay to stay and eat meals in it. __________
2. It’s a place. It has fresh air and many trees. It is far away from cities and towns. __________
3. It is an animal. It has four legs. Many people keep it as a pet. It can guard(保卫) places. __________
4. It’s a traffic tool. It has two wheels. We can ride it with our feet. __________
1. It is a building. People pay to stay and eat meals in it. __________
2. It’s a place. It has fresh air and many trees. It is far away from cities and towns. __________
3. It is an animal. It has four legs. Many people keep it as a pet. It can guard(保卫) places. __________
4. It’s a traffic tool. It has two wheels. We can ride it with our feet. __________
答案:
1. hotel 2. countryside 3. dog 4. bike
二、[新趋势·多模态语篇]Read and finish.
It was a sunny day. Kitty and her mother went fishing. They sat by the river and began to fish.
Suddenly(突然), Kitty saw a beautiful butterfly, and she wanted to catch(捕捉) it. So she ran after the butterfly, but it flew away.
Kitty went back to the river. She saw many fish in her mother’s bucket(桶). Kitty sat down again and fished with her mother.
Five minutes later, she caught a big fish and she was very happy. Then Kitty and her mother went back home. They cooked fish for dinner.
(一)Read and choose T or F.
( )1. The weather was good.
( )2. Kitty rowed a boat with her mother.
( )3. Kitty didn’t catch any butterflies.
( )4. Kitty caught lots of fish.
(二)Read and choose A, B or C.
( )5. What is the best title of the story?
A. Kitty and the butterfly
B. Kitty went fishing
C. Kitty and her mother
( )6. They cooked ______ for dinner.

(一)Read and choose T or F.
( )1. The weather was good.
( )2. Kitty rowed a boat with her mother.
( )3. Kitty didn’t catch any butterflies.
( )4. Kitty caught lots of fish.
(二)Read and choose A, B or C.
( )5. What is the best title of the story?
A. Kitty and the butterfly
B. Kitty went fishing
C. Kitty and her mother
( )6. They cooked ______ for dinner.
答案:
(一)1—4 T F T F
(二)5—6 B A
三、[新情境·地域特色]Write.
假如你是Chen Jie,去年暑假你和父母去了散发着岭南新韵的佛山儒溪村(Ruxi Village)游玩。根据提示,写一篇短文介绍一下吧。
|When|July 20th|
|--|--|
|Weather|sunny and hot|
|How|by plane|
|What|take pictures, go boating, eat delicious food|
参考词汇:Minglu roast duck(明炉烧鸭) Huanggu fish(黄骨鱼)
Last summer holiday
______________________________
假如你是Chen Jie,去年暑假你和父母去了散发着岭南新韵的佛山儒溪村(Ruxi Village)游玩。根据提示,写一篇短文介绍一下吧。
|When|July 20th|
|--|--|
|Weather|sunny and hot|
|How|by plane|
|What|take pictures, go boating, eat delicious food|
参考词汇:Minglu roast duck(明炉烧鸭) Huanggu fish(黄骨鱼)
Last summer holiday
______________________________
答案:
Last summer holiday
I went to Ruxi Village in Foshan last summer holiday with my parents. We went there by plane. We went there on July 20th. It was sunny and hot there. I took pictures of the beautiful bridges and rivers. And then I went boating on the river. That’s amazing! I also ate lots of delicious food, like Minglu roast duck and Huanggu fish. I had a good time there.
查看更多完整答案,请扫码查看