2025年经纶学典提高班五年级英语下册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年经纶学典提高班五年级英语下册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年经纶学典提高班五年级英语下册译林版》

五 根据描述,写出正确的单词。
1. __________:food made from flour(面粉) and water mixed together and baked
2. __________:a soft fruit with a lot of juice and shiny red skin that people can also eat as a vegetable
3. __________:the action(动作) that people use the nose to know or feel something
4. __________:a plant or part of a plant that is eaten as food
5. __________:a strong feeling that you feel unhappy and want to shout
答案: 1. bread 2. tomato 3. smell 4. vegetable 5. angry
六 根据首字母提示,完成短文。
It's six o'clock now. I get home at six every day. I'm t__________and h__________. I want to d__________some milk, but there is no milk in the fridge. Well, there is some a__________juice. It's nice. My father is c__________chicken with p__________. It s__________very good. Chicken is my favourite food. My mother is w__________tomatoes. She wants to cook some tomato s__________. I like it too. Dinner will be r__________in ten minutes. I can't w__________for dinner now!
答案: thirsty; hungry; drink; apple; cooking; potatoes; smells; washing; soup; ready; wait
七 新素养 文化常识 阅读短文,完成任务。
Chinese food is famous all over the world. It is good in colour, and it's yummy too. There are many kinds of Chinese food. People in Guangdong like Cantonese food. Sichuan hot pot is spicy and hot. Noodles are popular in China and Shanghai food is a little sweet.
Japanese food is famous for the fish. They use fish and rice to make sushi. It looks nice. People usually eat the sushi with some mustard sauce(芥末酱). They don't eat too much meat.
People in the UK eat in an easy and fast way for their breakfast and lunch. They like to have sandwiches and coffee. They also like chocolate very much. For English people, dinner is important. They often have some soup, some meat, potatoes and salad or fruit in the evening.
Pizza and pasta are both popular in Italy. People usually have soup and wine(红酒) with their meals. They like to cook the food with cheese and milk. They love coffee and ice cream too.
(一)根据短文内容,将国家和提到的食物相匹配。
   4Italy
(二)判断下列句子正误,正确的写“T”,错误的写“F”。
(   )1. Cantonese food is a little sweet. (   )2. Dinner is very important in the UK.
(   )3. Italians cook the food with cheese and milk and they love ice cream.
答案: (一)1. D 2. F 3. BCE 4. AC
(二)1. F 2. T 3. T

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭