2025年亮点给力提优课时作业本五年级英语下册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年亮点给力提优课时作业本五年级英语下册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年亮点给力提优课时作业本五年级英语下册译林版》

阅读短文,判断正(T)误(F)。
In China, most of the students go to school by car or by bus. If the school is not far, they can walk to school every day. Few students are late for school. But things are different in other countries. In many Western countries, the students live far from their schools. They go to school in different ways. Many of them go to school by metro. In some cities, there are double - decker buses. This kind of bus has two floors and it can carry more people. So some students can take a double - decker bus to school. In some cold countries, it often snows. The students in towns may take a school bus. But the students in villages have to go by sledge (雪橇) because there is snow everywhere. Sometimes the students may be late for school. If it snows heavily, the students can only study at home. Guess, in which country, the students may go to school by boat?
( )1. In China, students go to school only by bus.
( )2. In some Western countries, many of the students go to school by metro.
( )3. If it snows heavily in villages, the students in some cold countries can only study at home.
( )4. The underlined part “double - decker buses” means a kind of bus with two drivers.
答案: 1.F 2.T 3.T
4.F 解析:根据“This kind of bus has two floors and it can carry more people.”可知,double-decker buses指的是有两层的公共汽车,而不是有两个司机的公共汽车。故填F。
练习 选词填空。
1. The scenic area is very ________(far away from/away from) the hotel.
2. The old man stays 3,000 miles ________(away from/far from) his home ________(during/for) 30 years.
答案: 1. far away from 2. away from, for
阅读短文,选择正确的答案。
        People are often killed when they are crossing the road.Most of these people are the old and children. Old people are often killed because they usually cannot see or hear very well. Children are often killed because they are careless. They forget to look and listen before they cross the road. A car or a bus cannot stop very quickly. When a car is going very fast,it will take a long time to stop. The only safe way to cross the road is to look left and right. Then if the road is clear,it is safe to cross. The correct way to cross the road is to walk quickly. It is not safe to run. If people run across the road,they may fall down.
(   )1. What kinds of people are often killed when they cross the road?
A. The old people. B. The women.
C. The old and children.
(   )2. Why are old people often killed when they cross the road?
A. Because they are careless.
B. Because they usually cannot see or hear clearly.
C. Because they forget to look and listen before they cross the road.
(   )3. How to cross the road safely?
A. Look ahead first. B. Look back first.
C. Look left and right first.
(   )4. Why can't people run to cross the road?
A. Because they cannot run fast.
B. Because they may fall down when they run.
C. Because the car goes very fast.
(   )5. Which of the following is NOT true?
A. Kids are often killed because they are careless.
B. When a bus or a car is going very fast,it will take a short time to stop.
C. We need to cross the road quickly but not to run.
答案: 1. C 2. B
3. C 解析 根据“The only safe way to cross the road is to look left and right.”可知,为了安全地过马路,我们可以先向左看,再向右看。故选C。
4. B
5. B 解析 根据“When a car is going very fast, it will take a long time to stop.”可知,当车行驶得特别快时,刹车后短时间内车也无法立刻停下来,所以B选项表述错误。故选B。
练习 按要求完成句子。
Driving to the next stop takes me half an hour.(改为同义句)
It _________ _________ half an hour _________ _________ to the next stop.
答案: takes me, to drive

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭