2025年亮点给力提优课时作业本五年级英语下册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年亮点给力提优课时作业本五年级英语下册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年亮点给力提优课时作业本五年级英语下册译林版》

练习 用所给词的适当形式填空。
1. Ladies and gentlemen,please fasten your seat belts. The plane __________(take)off.
2. My parents and I __________(go)to Xi'an to see the Terracotta Army.
答案: 1.is taking 2.are going
Passage 2 Learn a lesson
常熟第二学期期末 体裁:记叙文 难度:★★★☆
新素养 价值导向 阅读短文,选择正确的答案并回答问题。
It's Saturday afternoon. Dad and Ruby are washing the dishes. Mum is working in the garden. Daniel is playing computer games. Mum asks,“Daniel,can you feed the cat?” Daniel says,“Sorry,I'm busy. I can't stop my game. ” It's Saturday evening. Mum,Dad and Ruby are setting the table for dinner. Ruby asks,“Can you take the rubbish out?” Daniel says,“Sorry,I'm busy. I can't stop my game. ”
Mum,Dad and Ruby are going to bed. Daniel is still “busy”. Ruby has an idea. It's Sunday morning. Ruby is cleaning the bedroom. Daniel asks,“Can you help me with my homework?” Ruby says,“Sorry,I'm busy. I'm cleaning my bedroom. ” In the evening,Mum is reading books. Daniel asks,“Can you help me find my shoes?” Mum says,“ ▲ .”
Finally,Daniel says,“I'm sorry. I can help you when you need me. ”
( )1. How many people are there in the family?
A. Two. B. Three. C. Four.
( )2. What is Daniel doing on Saturday evening?
A. He's setting the table.
B. He's playing computer games.
C. He's helping his family.
( )3. Which of the following is NOT true?
A. Daniel likes playing computer games.
B. Daniel is always busy doing housework.
C. Ruby often helps parents.
4. 新趋势 开放性设问 What does Mum say? 根据上下文,猜测短文中妈妈要说的话,写在下面的横线上。
Mum says,“______________________________
答案: 1.C 解析通读短文可知,这个家庭共有四个人,分别是爸爸、妈妈、Ruby和Daniel。故选C。
2.B 解析根据“It's Saturday evening.”及“Ruby asks, ‘Can you take the rubbish out?’ Daniel says, ‘Sorry, I'm busy. I can't stop my game.’”可知,星期六晚上,Daniel在玩电脑游戏。故选B。
3.B 4.Sorry, dear. I'm busy. I'm reading books(第4小题答案不唯一,言之有理即可)

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭