2025年赢在假期期末加寒假七年级英语外研版合肥工业大学出版社


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年赢在假期期末加寒假七年级英语外研版合肥工业大学出版社 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年赢在假期期末加寒假七年级英语外研版合肥工业大学出版社》

Ⅱ. 短文还原。(有多余项)
People always say the sloths(树懒) are lazy. Is it true? 1. ________ That’s because sloths can’t move quickly and some scary animals under the trees can kill them. They like eating in trees. 2. ________ They usually sleep for about 20 hours a day.
They only come down from trees for one thing—pooping(排便). They can only walk about 1.8 to 2.4 metres a minute. But sloths are good swimmers. 3. ________
There are two kinds of sloths. One kind has two front toes(前脚趾) and the other one has three. 4. ________ That’s because there is some algae(藻类) on their hair. With the green algae, it’s not easy for those scary animals to find them.
5. ________ Because of this, sloths lose their homes and they are in danger now. We must do something to save them.
A. They sleep in trees too.
B. They can move quickly in water.
C. Well, the sloths really don’t like moving.
D. Many people like them because they are cute.
E. Usually sloths are brown, but you can always see them in green.
F. But some people are cutting down trees in South America these days.
答案: Ⅱ.1~5 CABEF
Ⅲ. 阅读理解。
A
Good news for you! Some new animals come to our zoo. They want to meet you. Come and see the big tiger from South Africa and two Indian elephants. Three lions from Africa want to meet you, and four monkeys from Zhangjiajie(张家界) are smiling at you. Four cute koalas from Australia are going to welcome you, and two giraffes from America are waiting to look down on you.

(  )1. How many new animals come to the zoo?
A. Seven. B. Fourteen. C. Sixteen. D. Seventeen.
(  )2. Now Mr. Smith is in the zoo with his two sons—one is 14 and the other is 10. How much are the tickets in total(总共)?
A. $8.00. B. $4.00. C. $6.00. D. $2.00.
(  )3. Where do the lions come from according to the text?
A. Zhang Jiajie. B. Africa. C. India. D. Australia.
(  )4. What time can you go to visit the zoo?
A. At 8:30 a. m. on Monday. B. At 9:30 a. m. on Friday.
C. At 5:00 p. m. on Sunday. D. At 3:30 p. m. on Sunday.
(  )5. What can we do in the zoo?
A. Give some bananas to the monkeys. B. Touch the koala on the head.
C. Leave things everywhere. D. Take photos of the animals.
答案: Ⅲ.A 1~5 CCBBD
B
Dolphins aren’t fish. They’re mammals(哺乳动物), just like us!
They live in groups and speak in their own language. They use sounds to help them find their way and food. And they don’t use their ears to hear, but their lower jaw(下颚). They mainly feed on fish.
Dolphins are friendly to humans. There are many stories about dolphins and humans. In the 19th century(世纪), a dolphin named Jack used to meet every boat in the area and showed the way. But in 1903, a man on a boat called “The Penguin” hurt(伤害) Jack. Luckily, the dolphin didn’t die, and after a long time, he recovered. As a result, he still guided other ships through the area, but refused to help “The Penguin” boat.
Today, some people still kill dolphins, but many countries now protect them. In my opinion, it’s our duty to learn more about dolphins and find ways to protect them.
(  )1. How do dolphins find their way?
A. With sounds. B. With ears. C. With eyes.
(  )2. Who was Jack in the passage?
A. The writer. B. A dolphin. C. A man on the boat.
(  )3. What does the underlined word “recovered” in Paragraph 3 mean?
A. Got healthy again. B. Left home. C. Got hurt again.
(  )4. Why did Jack refuse to help the boat “The Penguin”?
A. Because the boat didn’t need his help.
B. Because a man on the boat hurt him.
C. Because Jack didn’t know how to guide the boat.
(  )5. What’s the structure of the text?
答案: B 1~5 ABABC
阅读下面短文,并用英语回答问题。
Most Americans think of cats as pets. Cats and dogs are both popular pets. But cat owners think that cats are nicer pets than dogs in some ways. Cats are cleaner, and they do not make the house dirty. They are also quieter than dogs. They usually do not make a lot of noise. What’s more, cats are easier to take care of. You do not have to spend much time with a cat. In fact, many cats prefer to be alone.
But not all cats are pets. Some cats can help people, but sometimes cats can be a problem. They can kill mice, but they can also kill pet birds. They like to watch birds in the yards, and sometimes even eat birds. That’s why some people don’t want cats around. Cats can also be a problem in cities. In Rome, for example, thousands of cats live in the streets and old buildings. They make rubbish bins dirty. They damage things and sometimes even hurt small children.
1. Cats and dogs are both popular pets, aren’t they?
______________________________
2. What do most cat owners think of cats in general(总的来说)?
______________________________
3. Do many cats love to spend much time with the owners or not?
______________________________
4. Why can cats be a problem for birds?
______________________________
5. Do you like cats? Why or why not?
______________________________
答案: C 1. Yes, they are. 2. They think that cats are nicer pets than dogs in some ways.
3. No, they don’t. 4. Because they like to watch birds in the yards, and sometimes even eat birds. 5. No, I don’t. Because I think they’re not as friendly as dogs.(合理即可)
Ⅳ. 书面表达。
A
动物园里来了一位新朋友,这是动物园告示牌上对他的介绍。

你应该知道这是一只大熊猫了吧!请根据告示牌的提示对他进行简单的描述。
注意事项:1. 短文词数:60左右;
2. 短文必须包含以上内容,可适当发挥;
3. 文中不得出现真实的人名;
4. 短文的开头部分已给出,不计入总词数。
We have a new friend. ______________________________
答案: Ⅳ.One possible version:
A
We have a new friend. His name is Yuanyuan. He is four years old. Look! He is black and white. He comes from Sichuan, China. He eats bamboo. How much does he eat a day? He eats forty kilos of bamboo a day. What’s his favourite activity? He likes climbing trees. He is very cute and I like him very much. Welcome to the zoo to visit him!
B
假如你是Tony,收到英国笔友Jack的电子邮件。请你用英文回复他的邮件。
Dear Tony,
How’s it going? I know you like animals very much and that you often go to the zoo. So what’s your favourite animal and why do you like it? What are the rules of the zoo? Can you tell me something about these?
Please write to me soon.
Yours,
Jack
要求:1. 70词左右,开头和结尾已经给出,不计入总词数;
2. 至少写三条规则。
Dear Jack,
Thanks for your last email. ______________________________
I’m looking forward to hearing from you.
Yours,
Tony
答案: B
Dear Jack,
Thanks for your last email. Everything is going well. My home is very close to the zoo. It only takes me five minutes to walk there. If I have time on the weekend, I often go to the zoo with my parents. There are many animals in the zoo, such as tigers, lions and monkeys. My favourite animal is the tiger. Because it is the king of the forest. When we visit the zoo, we can’t get too close to the animals. We can’t litter. We can’t give animals food at will. I’m looking forward to hearing from you.
Yours,
Tony

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭