2025年赢在假期期末加寒假七年级英语外研版合肥工业大学出版社


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年赢在假期期末加寒假七年级英语外研版合肥工业大学出版社 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年赢在假期期末加寒假七年级英语外研版合肥工业大学出版社》

Ⅱ. 阅读理解。
A
Tom's mom doesn't like video games(电子游戏).
One day, Tom had some friends over. They were playing video games and he won! Just then, his mom walked in the room and turned off the television. He was so angry! Even worse, he felt really silly in front of his friends.
Then, his mom handed him a football and said, “All right, you kids. Outside for some fresh air. I don't want to see you inside for at least(至少) one hour!”
“An hour? It's cold outside!” they all said.
“Then put on your jackets and run around. You'll warm up!”
Sadly, they all went outside.
Then, one of his friends threw(投) the ball a long way and Tom caught it. They chased each other around and fell in the dirt. And they started a football game. It was a lot of fun. Before they knew it, two hours had passed.
That day Tom learned that although video games are fun, nothing compares(比得上) with real fun!
( )1. Tom had some friends over to ______.
     俘ACBD
( )2. Why was Tom angry at first?
A. He lost the game. B. His mother turned off the TV.
C. He fought with his friends. D. His mother shouted at him.
( )3. How was the weather that day?
A. It was windy. B. It was rainy. C. It was hot. D. It was cold.
( )4. How did Tom's feelings change that day?
A. Excited→angry→sad→happy. B. Angry→excited→happy→sad.
C. Excited→happy→sad→angry. D. Sad→excited→angry→happy.
( )5. What can we infer from the end of the story?
A. Tom won't watch TV. B. Tom won't have his friends over.
C. Tom will spend more time outside. D. Tom will help his mom with housework.
答案: II.A 1~5 ABDAC
B
Do you know Winter Solstice(冬至)? It is a solar term with a long history. For Chinese, this festival is important, and there are many traditions and stories about Winter Solstice.
Winter Solstice usually falls on the 21st, the 22nd or the 23rd of December.
After Winter Solstice, the weather usually gets cold. People often wear warm clothes and eat food like soup to warm themselves up during the cold winter months.
There are some traditions on Winter Solstice. They are special. Let's take a look. In the south of China, people usually show respect to their ancestors(祭祖) and eat tangyuan. In the north of China, people usually eat dumplings to spend this festival.
This is Winter Solstice. Do you like it?
( )1. What do the Chinese think of Winter Solstice?
A. Important. B. Funny. C. Nice. D. Busy.
( )2. We can know the ______ of Winter Solstice from Paragraph 2.
A. name B. place C. form D. time
( )3. The underlined word “They” refers to ______ about Winter Solstice in Paragraph 4.
A. the history B. some traditions C. special clothes D. the songs
( )4. People in the north of China usually spend Winter Solstice by ______.
A. buying new clothes B. eating dumplings
C. eating tangyuan D. telling stories about it
( )5. Which of the following is the structure(结构) of the passage? (①=Paragraph 1, ...)
A. ①②③④—⑤ B. ①—②③④⑤ C. ①②—③④—⑤ D. ①—②③④—⑤
答案: B 1~5 ADBBD
阅读下面短文,并用英语回答问题(请注意每小题的词数要求)。
C
Do you know this place of interest? It is Guqin Platform(古琴台) in Hubei. It is in memory of(为了纪念) Yu Boya.
Yu Boya is good at music and he is famous for playing the qin. But he is always unhappy because he thinks no one can understand his music.

On the night of one Mid-Autumn Festival, Yu is playing the qin on a boat. When he finishes playing it, he hears someone's words, “I can feel high mountains and running water in your music.” It comes from a young man, Zhong Ziqi. Yu invites him to the boat, and talks about music with him. He is quite surprised at Zhong's deep understanding, and he thinks Zhong is his “zhi yin”.
When Zhong leaves the world, Yu breaks his qin. Nobody will understand his music, Yu thinks.
From then on, when people meet a true friend, they say they meet a “zhi yin”.
1. What is Yu Boya famous for? (不超过10个词)
______________________________
2. When do Yu Boya and Zhong Ziqi meet? (不超过10个词)
______________________________
3. What is “zhi yin” according to(根据) the story? (不超过5个词)
______________________________                           
答案: C 1. He is famous for playing the qin.
2. On the night of one Mid - Autumn Festival.
3. “A true friend”.(合理即可)
D
I'm Jack. I love my family. But I really wanted to have my own(自己的) place. So when I was 18, I moved(搬家) into a new house. My new house was about two hours away from my parents' house. When I moved into the new house, the first thing I did was painting the walls with my favourite colour. I was really happy at first, because I had my own living space(空间).
But something was missed quietly. One day, I called some of my good friends to my house and we had a party. But the next day, I felt a little down. Why did I feel so blue? I sat on the sofa and thought about it. Then the doorbell rang. I opened the door. That was my family standing there! They came a long way and brought me a lot of things to surprise(使惊喜) me. They brought me some food and some clothes in season. We had a great time together. I was so happy.
When the party was over, I got to know:______________________________
1. Why did the writer move into a new house? (不超过10个词)
______________________________
2. What was the first thing the writer did when he moved into his new house? (不超过10个词)
______________________________
3. What does the underlined sentence “Why did I feel so blue?” mean in Paragraph 2? (不超过10个词)
______________________________
4. What did the writer's family bring to surprise him? (不超过10个词)
______________________________
5. What may the writer say at the end of the passage? (不超过15个词)
______________________________
答案: D 1. Because he (really) wanted to have his own place/living space.
2. He painted the walls with his favourite colour.
3. It means Jack felt lonely and missed his family.
4. They brought some food and clothes (in season).
5. There is no place like home. / Home is an important place in the world for all of us. /...(合理即可)
Ⅲ. 书面表达。
A
母爱情深,母爱无价;学会感恩,学会回报。某英语网站正在举办以“My Mother”为题的英语征文活动。请你根据下面的思维导图,写一篇80词左右的短文,介绍你的母亲和你的真情故事。
       Whatyouwilldoforher
My Mother
______________________________
______________________________
______________________________
______________________________
______________________________
答案: III.One possible version:
A
My Mother
My mother is 41 years old. She is not very tall with long black hair. She is quiet. She is a history teacher in a middle school. She likes dancing. She can cook delicious food.
She did a lot for me when I was a child. She bought everything I needed for my study, though she didn’t have much money. She took me from piano lessons to dancing lessons at the weekend. She cooked delicious and healthy food for me.
When I grow up, I will try my best to make my mother happy. I’ll save money to buy beautiful clothes for my mother. I’ll take her to some famous cities all over China. Most importantly, I will stay with her when I have free time. I’ll make her happy all the time.
B
假定你是李辉,你校将举办国潮文化节(China-Chic Cultural Festival)。请结合下面图示信息,用英语写一封邀请信,邀请你的外国好友Jim参加。
           
Dear Jim,
Here is good news for you. ______________________________
______________________________
______________________________
______________________________
______________________________
Yours,
Li Hui
答案: B
Dear Jim,
Here is good news for you. Our school is having a China - Chic Cultural Festival on 16 April. It will start at 2:00 pm, and it’s going to be on our school’s sports field.
We’ll make lanterns, learn how to cut paper into beautiful shapes, and watch a special play called Beijing opera.
You should wear something comfortable and easy to move in. If you have any clothes from China, you can wear them too! Don’t forget to bring a camera to take pictures, and a small bag for the crafts you make.
I hope you can come. It will be a lot of fun, and I think you’ll like learning about Chinese culture.
Yours,
Li Hui

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭