四、根据上下文或首字母提示完成对话。
A:What ________ is it today?
B:It's F________.
A:When do you ________ up?
B:At seven. What about you?
A:Me ________. When do you g________ to school every morning?
B:At e________ o'clock. What about you?
A:At seven forty. What do you do after school?
B:I usually do my h________ at six thirty in the e________.
A:Oh,I usually finish(完成)it at school and w________ TV after school.
A:What ________ is it today?
B:It's F________.
A:When do you ________ up?
B:At seven. What about you?
A:Me ________. When do you g________ to school every morning?
B:At e________ o'clock. What about you?
A:At seven forty. What do you do after school?
B:I usually do my h________ at six thirty in the e________.
A:Oh,I usually finish(完成)it at school and w________ TV after school.
答案:
四、day; Friday; get; too; go; eight; homework; evening; watch
五、阅读短文,完成下列各题。
Hello,I'm Alice. My father is a teacher. He teaches Chinese. He goes to work from Monday to Friday. Every day,he gets up at five thirty. At six,he has breakfast. He goes to the school at seven. He has lunch at school. He goes home at five in the afternoon. At six o'clock,he has dinner. He likes reading books with me. He goes to bed at nine thirty.
(一)根据短文内容,选择正确的答案。
( )1. This is ________ day.
A. Alice's B. Alice's father's C. Alice's mother's
( )2. Alice's father is a ________.
A. farmer B. doctor C. teacher
( )3. When does Alice's father have breakfast?
A. At six. B. At five thirty. C. At five.
( )4. Where does Alice's father have lunch?
A. At home. B. At school. C. At a snack bar.
( )5. Alice's father likes ________ with Alice.
A. watching TV B. playing basketball C. reading books
(二)根据短文内容,回答问题。
When does Alice's father go to bed? ________
Hello,I'm Alice. My father is a teacher. He teaches Chinese. He goes to work from Monday to Friday. Every day,he gets up at five thirty. At six,he has breakfast. He goes to the school at seven. He has lunch at school. He goes home at five in the afternoon. At six o'clock,he has dinner. He likes reading books with me. He goes to bed at nine thirty.
(一)根据短文内容,选择正确的答案。
( )1. This is ________ day.
A. Alice's B. Alice's father's C. Alice's mother's
( )2. Alice's father is a ________.
A. farmer B. doctor C. teacher
( )3. When does Alice's father have breakfast?
A. At six. B. At five thirty. C. At five.
( )4. Where does Alice's father have lunch?
A. At home. B. At school. C. At a snack bar.
( )5. Alice's father likes ________ with Alice.
A. watching TV B. playing basketball C. reading books
(二)根据短文内容,回答问题。
When does Alice's father go to bed? ________
答案:
五、(一)1. B
2. C 解析:由短文中“My father is a teacher.”可知,Alice的爸爸是一名教师。
3. A 解析:由短文中“At six, he has breakfast.”可知,Alice的爸爸6点吃早饭。
4. B 解析:由短文中“He has lunch at school.”可知,Alice的爸爸在学校吃午饭。
5. C 解析:由短文中“He likes reading books with me.”可知,Alice的爸爸喜欢和Alice一起读书。
(二)He goes to bed at nine thirty.
2. C 解析:由短文中“My father is a teacher.”可知,Alice的爸爸是一名教师。
3. A 解析:由短文中“At six, he has breakfast.”可知,Alice的爸爸6点吃早饭。
4. B 解析:由短文中“He has lunch at school.”可知,Alice的爸爸在学校吃午饭。
5. C 解析:由短文中“He likes reading books with me.”可知,Alice的爸爸喜欢和Alice一起读书。
(二)He goes to bed at nine thirty.
查看更多完整答案,请扫码查看