精英家教网 > 练习册解析答案 > 2025年金版学案同步优学智慧作业八年级英语上册外研版 > 第6页解析答案
2025年金版学案同步优学智慧作业八年级英语上册外研版

2025年金版学案同步优学智慧作业八年级英语上册外研版

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册2025年金版学案同步优学智慧作业八年级英语上册外研版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

二、阅读理解 
Do you find it easy to change?
Alex: Two months ago, my doctor told me I needed to eat less salt. Before then I put a spoonful of salt on almost everything I ate. I thought food was tasteless without it. At first it was difficult, but now whenever I eat out, I feel the food tastes too salty.
Vicki: We've got a new baby. Just two weeks old. We love him very much but he doesn't sleep through the night. We used to have at least eight hours' sleep. Now we're lucky if we get two hours' sleep before he wakes us up. We used to stay in bed until mid-morning on the weekend, but now we don't have a weekend anymore!
Chloe: I've just started my first job after university and life is not so nice. At the university I got up at about nine o'clock and now I have to start work then. I used to work when I felt like working. But now, my boss decides when I should work and when I can have a break.
John: My family moved to Canada earlier this year and we've found it difficult to adapt to (适应) the cold winters. We used to live in New Mexico, USA where the winters weren't so cold. The best piece of advice that I was given was to buy a very warm coat and hat!
( )6. What did Alex use to do?
A. He used to eat out.
B. He used to eat a little.
C. He used to eat lots of salt.
D. He used to eat with a spoon.
( )7. What's Vicki's problem?
A. She doesn't get enough sleep.
B. She has to work on the weekend.
C. Her baby always cries during the day.
D. Her husband always wakes her up at night.
( )8. What does Chloe have to do at nine in the morning now?
A. (图片A:睡觉)
B. (图片B:吃饭)
C. (图片C:工作)
D. (图片D:骑车)
( )9. What did others advise John to do in Canada?
A. To get up early.
B. To get enough sleep.
C. To find a job.
D. To buy a warm coat and hat.
( )10. Who welcomes the change in life?
A. John.
B. Alex.
C. Vicki.
D. Chloe.
答案:6. C
解析:根据Alex部分“Before then I put a spoonful of salt on almost everything I ate.”可知他过去吃很多盐,选C。
7. A
解析:根据Vicki部分“now we're lucky if we get two hours' sleep before he wakes us up”可知她睡眠不足,选A。
8. C
解析:根据Chloe部分“now I have to start work then(then指代at about nine o'clock)”可知她现在九点开始工作,对应图片C,选C。
9. D
解析:根据John部分“The best piece of advice that I was given was to buy a very warm coat and hat!”可知建议他买暖和的外套和帽子,选D。
10. B
解析:根据Alex部分“but now whenever I eat out, I feel the food tastes too salty”可知他现在适应了低盐饮食,接受了改变;Vicki觉得没有周末了,Chloe觉得工作不好,John觉得适应寒冷困难,只有Alex欢迎改变,选B。