精英家教网 > 练习册解析答案 > 任务型听读训练八年级英语译林版 > 第27页解析答案
任务型听读训练八年级英语译林版

任务型听读训练八年级英语译林版

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册任务型听读训练八年级英语译林版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

七、阅读填空 阅读短文,从方框内所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项,其中有一项为多余选项。
It was my first day in Miss Hargrove's seventh grade class. 16. After the teacher introduced me to the class, I put on a smile and took my seat.
Lunchtime was a pleasant surprise when the girls all crowded around my table. 17. My new classmates told me about the school, the teachers and the other kids. They pointed out the class nerd (书呆子): Mary. She was a pretty girl with dark eyes, but she wore a long skirt and an old-fashioned blouse. 18. She ate alone.
After school, the girls invited me to join them in front of the school. We waited. Then Mary came down the school steps. The girls started making fun of her. Mean words fell from my lips. No one could tell I'd never done this before. The other girls started cheering for me. 19. Her backpack broke. She fell. Everyone was laughing. I fit in.
But I was not proud. If you've ever picked a wing off a butterfly, you know how I felt.
Mary got up, gathered her books and left without saying anything. 20. He must have been Mary's father—he had the same olive skin, dark hair and handsome look. He watched the lonely girl walk toward him. His eyes shone with sadness and pride. As I passed, he looked at me in silence with burning tears that reminded me of my shame.
A. I was very anxious to fit in.
B. The girls laughed as Mary walked by.
C. They were friendly,so I began to relax.
D. I just did a lot of things to make myself fit in.
E. I pulled on Mary's backpack and then pushed her.
F. No one in the class helped her with her homework because of her sadness.
G. I turned to leave with my laughing friends and noticed a man standing beside his car.
16. ______ 17. ______ 18. ______ 19. ______ 20. ______
答案:16. A
   解析:前文说这是在哈格罗夫小姐七年级班级的第一天,后面提到努力融入,“I was very anxious to fit in.”(我非常渴望融入进去)能体现第一天的心情和意图,所以选A。
17. C
   解析:午餐时女孩们都围过来,新同学介绍学校等情况,说明她们很友好,“They were friendly, so I began to relax.”(她们很友好,所以我开始放松)符合语境,选C。
18. B
   解析:前面说玛丽是书呆子,独自吃饭,“The girls laughed as Mary walked by.”(当玛丽走过时,女孩们笑了)能体现大家对她的态度,选B。
19. E
   解析:后面说她的背包破了,摔倒了,“I pulled on Mary's backpack and then pushed her.”(我拉了玛丽的背包然后推了她)能解释她摔倒的原因,选E。
20. G
   解析:后面提到“He must have been Mary's father”,“I turned to leave with my laughing friends and noticed a man standing beside his car.”(我和正在笑的朋友们转身离开,注意到一个男人站在他的车旁)引出了玛丽的父亲,选G。