精英家教网 > 练习册解析答案 > 任务型听读训练八年级英语译林版 > 第21页解析答案
任务型听读训练八年级英语译林版

任务型听读训练八年级英语译林版

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册任务型听读训练八年级英语译林版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

五、完形填空 阅读短文,选择适当的选项填空。
I watch caterpillars and butterflies at school. Sometimes I think I'm the only one who 1 these things. But at first, I didn't notice Valeri, a quiet new student.
One day at lunch, I had nowhere to sit. I saw Valeri sat 2 , so I walked towards her and sat down. The dining hall was 3 , but Valeri didn't care about it. She was eating food and enjoying reading at the same time. I didn't like to be quiet, 4 I searched my mind for things to say. "Is that a good 5 ?" I asked.
She nodded and went back reading.
"What's it about?" When I thought I would not get the 6 , she looked at me. This time she seemed to be 7 . She told me a lot about the book. I started to be interested as well. Before I could ask her more questions, it was time to 8 . As I hurried out of the dining hall, I called to her, "See you later."
The next time I saw her was a few weeks later. This time we talked about the coming 9 festival. I asked if she was going to do something on the show. She thought for a moment but said 10 .
On the day of the show I sat in the 11 , listening to many girls sing the latest pop songs. I was bored and hoped they could 12 soon. Then I saw a girl walking onto the stage with a violin. It was Valeri! She started to play. I couldn't believe my eyes. But 13 did very well. The hall was very quiet till we found she finished her play. People 14 Valeri because of the amazing show. I started to know that she wasn't just a quiet girl. Like a caterpillar or butterfly, Valeri was 15 and surprising when I looked closely. There is a lot we can find if we watch carefully.
( ) 1. A. shares B. notices C. carries D. gets
( ) 2. A. back B. well C. fast D. alone
( ) 3. A. noisy B. tidy C. dark D. interesting
( ) 4. A. or B. so C. but D. because
( ) 5. A. book B. song C. meal D. violin
( ) 6. A. letter B. answer C. question D. present
( ) 7. A. sad B. worried C. excited D. lucky
( ) 8. A. arrive B. speak C. decide D. leave
( ) 9. A. food B. music C. movie D. language
( ) 10. A. everything B. something C. anything D. nothing
( ) 11. A. hall B. garden C. classroom D. playground
( ) 12. A. try B. know C. finish D. enjoy
( ) 13. A. I B. it C. she D. they
( ) 14. A. pointed at B. found out C. waited for D. cheered on
( ) 15. A. kind B. careful C. beautiful D. popular
答案:1. B
解析:根据前文“I watch caterpillars and butterflies”可知,这里指“注意到”这些东西,用notices,选B。
2. D
解析:根据“I had nowhere to sit”和“so I walked towards her and sat down”可知,Valeri是独自坐着,用alone,选D。
3. A
解析:餐厅通常是“吵闹的”,后文“but Valeri didn't care about it”也印证了这一点,用noisy,选A。
4. B
解析:“我不喜欢安静”和“我努力想话说”之间是因果关系,用so,选B。
5. A
解析:根据后文“She told me a lot about the book”可知,问的是“那是一本好书吗”,用book,选A。
6. B
解析:前文问了问题,这里指“以为不会得到答案”,用answer,选B。
7. C
解析:根据“She told me a lot about the book”可知,她这次似乎很“兴奋”,用excited,选C。
8. D
解析:根据“As I hurried out of the dining hall”可知,是到了“离开”的时间,用leave,选D。
9. B
解析:根据后文“listening to many girls sing the latest pop songs”和“with a violin”可知,是“音乐节”,用music,选B。
10. D
解析:根据后文“Then I saw a girl walking onto the stage with a violin. It was Valeri!”可知,她之前说“没什么”,用nothing,选D。
11. A
解析:根据“On the day of the show”和“The hall was very quiet”可知,是坐在“大厅”里,用hall,选A。
12. C
解析:“我很无聊”,所以希望她们快点“结束”,用finish,选C。
13. C
解析:指代Valeri,女性,用she,选C。
14. D
解析:Valeri表演得很好,人们应该是“为她欢呼”,用cheered on,选D。
15. C
解析:根据“Like a caterpillar or butterfly”可知,蝴蝶是“美丽的”,用beautiful,选C。