2025年学习指导用书中职英语第一册
注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册2025年学习指导用书中职英语第一册答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
二、选择适当的句子完成对话,并将序号填在横线上。
Mum: Jane, how was school today?
Jane: Mum, it was fun. 1)
B
.
Mum: That's nice. What's her name?
Jane: Her name is Cindy.
Mum: Is she new to your school?
Jane: Yeah, she's a new student. She's from Yangzhou. 2)
A
. We both like drawing, playing with dogs, and eating pizza.
Mum: 3)
D
.
Jane: That's a good idea.
Mum: How are your courses going?
Jane: Some of them are a little hard, but 4)
E
. Many techniques are taught in the workshops. 5)
C
.
Mum: That sounds interesting.
答案:1. B
解析:根据下文妈妈问“What's her name?”可知Jane提到了一个女性,选项B“我交了一个新朋友”符合语境,引出新朋友Cindy。
2. A
解析:根据后句“We both like drawing...pizza.”可知Jane和Cindy有共同爱好,选项A“我们有很多共同点”符合逻辑。
3. D
解析:根据Jane回答“That's a good idea.”可知妈妈提出了一个建议,选项D“你应该找个晚上邀请她来吃晚饭”是合理建议。
4. E
解析:前句说课程有点难,but表转折,选项E“我非常喜欢研讨会”能体现转折关系,说明虽然课程难但有喜欢的部分。
5. C
解析:前句提到研讨会教了很多技巧,选项C“并且它们对现实世界的工作有好处”进一步说明技巧的作用,符合语境。
三、写作练习。
请根据上一题对话的内容写一篇短文,介绍Jane在新学校的生活。
要求:
1. 短文应与对话内容意思相符,涵盖其要点,词数80左右。
2. 用你自己的语言来表达,可以改写对话中的句子,但不可以照抄原句。
答案:Jane is having a great time at her new school. She has made a new friend named Cindy, who is a new student from Yangzhou. They share many hobbies like drawing, playing with dogs, and eating pizza. Jane's mother suggested inviting Cindy for dinner, which Jane thought was a good idea. Some of her courses are a bit challenging, but she really enjoys the workshops where she learns many useful techniques that will help her in real-world work. Overall, Jane's new school life is enjoyable and fulfilling.