名师面对面学科素养评价九年级英语人教版
注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册名师面对面学科素养评价九年级英语人教版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
七、阅读理解。
The dragon dance is a traditional folk activity in China. It started in China during the Han Dynasty as part of the farming culture. Like the lion dance, it is most often seen in festival celebrations. It is believed that performing the dragon dance keeps people away from all the bad luck and brings in good luck and wealth (财富).
In the dance, a team of dancers hold the dragon, which is in the shape of the Chinese dragon, on poles (竿). The lead dancers lift and sweep, making different skillful movements with the head. The dragon's body is made of cloth and bamboo. Its length can be different. Today, most dragon dances are performed by ten people, with one holding a bead (珠子) in front of the team. To perform an excellent dragon dance, the performers of a dragon dance team must be able to run in the correct footsteps which shouldn't be too quick or too slow. Music during the dragon dance is often given by a team of musicians, usually playing traditional drums and gongs (锣).
▲ In many areas, it is one of the most famous performances of the Lantern Festival. Also, it appears in some other important events.
( )51. The underlined word "it" in Paragraph 1 refers to ______.
A. the dragon
B. the dragon dance
C. the farming culture
D. the Han Dynasty
( )52. To perform a wonderful dragon dance, ______.
A. the performers must stand on the poles
B. there must be ten performers
C. the performers should play traditional music
D. the performers shouldn't run too fast or too slow
( )53. Which of the following can be put in the ▲ ?
A. The dragon dance and the lion dance are traditionally performed during the Spring Festival.
B. The dragon dance is an interesting part of the Chinese New Year celebrations.
C. There are many folk stories about dragons in China.
D. The dragon dance also has a great influence on foreigners.
( )54. In which part of a newspaper can we probably read the passage?
A. World News.
B. Science Study.
C. Folk Culture.
D. Sports Events.
答案:51. B
解析:根据第一段“It started in China during the Han Dynasty as part of the farming culture. Like the lion dance, it is most often seen in festival celebrations. It is believed that performing the dragon dance...”可知,这里的“it”指代的是“the dragon dance”,选B。
52. D
解析:根据第二段“To perform an excellent dragon dance, the performers of a dragon dance team must be able to run in the correct footsteps which shouldn't be too quick or too slow.”可知,舞龙时表演者不能跑得太快或太慢,选D。
53. B
解析:后文提到在许多地区,舞龙是元宵节最著名的表演之一,也出现在其他重要活动中,B选项“舞龙是中国新年庆祝活动中一个有趣的部分”符合语境,选B。
54. C
解析:文章主要介绍了中国的传统民俗活动舞龙,所以可能出现在报纸的“Folk Culture”(民俗文化)版块,选C。
</第19页>