精英家教网 > 练习册解析答案 > 名师面对面学科素养评价九年级英语人教版 > 第11页解析答案
名师面对面学科素养评价九年级英语人教版

名师面对面学科素养评价九年级英语人教版

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册名师面对面学科素养评价九年级英语人教版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

四、阅读理解。
The dragon dance is a traditional folk (民俗的) activity in China. It started in China during the Han Dynasty as part of the farming culture. The dragon shows wisdom (智慧), power (力量) and wealth (财富). Like the lion dance, it is most often seen in festival celebrations.
In the dance, a team of dancers holds the dragon—which is an image of the Chinese dragon—on poles (竿). The leading dancers make different skillful movements with the dragon's head. The dragon's body is made of cloth and bamboo. Its length can be different—some can reach 100 metres long and are held by many people. Today, most dragon dances are performed by ten people, with one holding a bead (珠子) in front of the team. To perform an excellent dragon dance, the performers must be able to run in the correct footsteps which shouldn't be too quick or too slow. Music during the dragon dance is often given by a team of musicians, usually playing traditional drums and gongs (锣).
▲ In many areas, it is the highlight (亮点) of the Lantern Festival. Also, it appears in some other important events.
( ) 18. To perform a wonderful dragon dance, ______.
A. the performers must stand on the poles
B. there must be ten performers
C. the performers should play traditional music
D. the performers shouldn't run too fast or too slow
( ) 19. Which of the following can be put in the ▲ in the last paragraph?
A. The dragon dance and lion dance are traditionally performed during the Spring Festival.
B. The dragon dance is an interesting part of the Spring Festival celebrations.
C. There are many folk stories about dragons in China.
D. The dragon dance also has a great influence on foreigners.
( ) 20. In which part of a newspaper can we probably read the passage?
A. Animal. B. Science. C. Culture. D. Sports.
21. What do you think of the dragon dance? Why? ______
答案:18. D
解析:根据第二段“To perform an excellent dragon dance, the performers must be able to run in the correct footsteps which shouldn't be too quick or too slow.”可知,为了表演精彩的舞龙,表演者必须能够以正确的步伐奔跑,既不能太快也不能太慢,D选项正确。
19. B
解析:空白处后提到“在许多地区,它是元宵节的亮点。并且,它也出现在其他一些重要的活动中。”B选项“舞龙是春节庆祝活动中一个有趣的部分。”与后文衔接紧密,都在说舞龙在节日中的情况。
20. C
解析:文章主要介绍了舞龙这一中国传统文化活动,所以最有可能在报纸的文化版块读到这篇文章,C选项正确。
21. I think the dragon dance is very wonderful. Because it shows Chinese traditional culture and the performers can make the dragon dance in a skillful way. (答案不唯一,合理即可)