精英家教网 > 练习册解析答案 > 卓越英语九年级译林版 > 第11页解析答案
卓越英语九年级译林版

卓越英语九年级译林版

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册卓越英语九年级译林版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

一、综合填空 阅读下面短文,在空格处根据所给的首字母填入一个适当的词或用括号内单词的正确形式填空。You never know where life will lead you. When I was a young boy, I got water up my nose one time. A 1 that I never wanted to get in the water again. I 2 (think) swimming was not for me.One day, I fell o 3 my skateboard (滑板) and broke my leg so badly, and the doctors said I could never 4 (real) skateboard again. They said swimming was the only exercise that would be good for me.Well, I gave it a try. Every week, I got a little 5 (good) and hated swimming a little less. I worked at it so much that one day I 6 (ask) to join the school team by my high school swimming coach. You can imagine (想象) h 7 that made me and my family feel as I was so afraid of the water before!Much to everyone's surprise, I won third place in the city finals. Swimming is a big part of my life now. You never know which road life 8 (take) you down. Look at me—a 9 (swim)!For this reason, I say: don't limit your choices (选择). And remember, life is a swimming pool. Jump in and start swimming! You may be 10 (surprise) where you end up.
答案:1.After 2.thought 3.off 4.really 5.better 6.was asked 7.how 8.will take 9.swimmer 10.surprised
二、阅读理解Over 100 years ago,the future leaders of the Communist Party of China(CPC),including Chen Duxiu,founded(建立)the first communist organization in Shanghai.At that time,many young people went to the office of La Jeunesse(《新青年》)magazine-the center of the NewCulture Movement-to look for advice on how to save the country and the people.Chen,founder of the magazine and leader of the movement,gave them a warm welcome.In August 1920,Chen asked Yu Xiusong to start the first Socialist Youth League(SYL,社会主义青年团).Yu became secretary of the league.To educate more young people,the league built the institute and offered language courses.As well as learning foreign languages,students would also study The Communist Manifesto(《共产党宣言》),which paved(铺路)the way for the birth of the CPC.Its translator Chen Wangdao,then also a professor of Fudan University,delivered lectures.In the 1920s,revolutionary pioneers including Mao Zedong established SYLs in key cities.The first national congress(代表大会)of the Socialist Youth League of China was held in Guangzhou from May 5 to 10 in 1922,marking its official founding.In 1925,the organization changed its name to the Communist Youth League of China(CYLC).Almost every year in May,hundreds of teenagers gather at Tuanyida Square in Guangzhou.They take an oath(宣誓)to become members of the CYLC.The square,now a site for patriotic(爱国的)education for young people,is where the CYLC was born.Now,the CYLC national congress takes place every five years.The latest was held on June19 in Beijing.This year marks the 101st anniversary of the founding of the CYLC.The CYLC was born during the war and got over a lot of difficulties in the past century. ( )1. Who is the founder of *La Jeunesse* and leader of the New Culture Movement? A. Mao Zedong B. Yu Xiusong C. Chen Wangdao D. Chen Duxiu ( )2. What does the underlined word "established" in Paragraph 4 mean in Chinese? A. 发行 B. 认可 C. 查实 D. 建立 ( )3. What is the right order of the following according to the passage? a. The Socialist Youth League of China changed its name to the CYL. b. The first national congress of the Socialist Youth League of China was held in Guangzhou. c. Chen Duxiu founded the office of *La Jeunesse* magazine. d. Chen Duxiu asked Yu Xiusong to start the first Socialist Youth League. A. a-d-c-b B. c-b-d-a C. c-d-b-a D. d-b-c-a ( )4. What's the main idea of this passage? A.How the Communist Party of China was set up. B.How the Communist Youth League of China was set up. C. How the Communist Youth League paved the way for the birth of the CPC. D. How the students in the Communist Youth League of China learned foreign languages.
答案:1. D 解析:根据第一段“Chen Duxiu, founder of... founded the office of *La Jeunesse* magazine... the center of the New Culture Movement”可知《新青年》的创办者和新文化运动的领导者是陈独秀,选D。 2. D 解析:结合第四段“revolutionary pioneers including Mao Zedong established SYLs in key cities”语境,革命先驱在主要城市建立社会主义青年团,“established”意为“建立”,选D。 3. C 解析:事件顺序:c项陈独秀创办《新青年》办公室(第一段)→d项陈独秀让俞秀松建立第一个社会主义青年团(第二段)→b项中国社会主义青年团第一次全国代表大会在广州召开(第四段)→a项社会主义青年团更名中国共青团(第四段),顺序为c-d-b-a,选C。 4. B 解析:文章主要讲述了中国共产主义青年团从创办《新青年》、建立早期团组织、召开全国代表大会到更名等建立过程,B项“中国共产主义青年团是如何建立的”符合主旨,选B。